icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
4 februari 2017 07:37
8

Har känt mig vilsen

Har varit några ganska jobbiga veckor sedan jag började med paleo och med facit i hand inte bra för mig. Jag har känt mig vilsen och svårt att veta vad jag ska äta. Har också upptäckt att jag inte mått så bra av att införa frukt igen. Melon passar mig bra och så har det alltid varit men jag är känslig för annan frukt. Ökar både sötsuget samt att jag kan få ont i magen.

Har inget varit bra?  Jo, jag har slutat med ost och jag åt ganska mycket ost förut, och jag kommer att fortsätta med att avstå helt från ost. Samt att dra ned på mejeriprodukter. Dock använda grädde och creme fraiche ibland. Idag ska jag göra renskavsgryta och då blir det hederliga creme fraiche igen med massa grönsaker till. Vad gott det ska bli jämförelsevis med kokoksmjölken jag hade i tidigare.

Det här känns bra att ha LCHF som bas ! Nu har jag anmält mig till Kostdoktorns utmaning i två veckor just för att kunna få recept. Jag behöver planering och ska även hämta recept härifrån. Har redan äggmuffins från Gringo jag ska prova. Bellas recept med kräftstjärtar och zucchinipasta lät förtrollande gott. Jag ska göra det men ska ta bort parmesanosten.

Kommer att fortsätta att använda kokosolja och även baka då och då efter paleo. Jag bjöd på en paleokaka igår på jobbet och vad uppskattad den blev och många ville ha receptet.

Lite mix men LCHF kommer att vara min bas och det är också LCHF jag har mått bäst av i mit liv.

Gillar

Kommentarer

 • 4 feb 2017 07:53
  Bella50

  Det är bra att stanna upp och utvärdera vad som passar just en själv. 

  Alla mår inte bra av allt...utan en del måste ta bort eller tillföra nåt i de vedertagna modellerna. 

  Som nu med mig t.ex 🤔

  Sedan nyår har jag varit lite stressad över vikten som envetet legat över nya målvikten.

  (Jag blev nog lite övermodig när jag sänkte den 3kilo...😬)...så  jag höjde den med 1kilo igen...och vips ligger jag helt okej...utan den stressen...och utan att ha ändrat mitt matintag.

  Psykologiskt mycket bättre för mig alltså. 👏👏😍

  Lycka till vännen 😍💐

 • 4 feb 2017 08:00
  Krusmor

  Eleganz, jag känner så igen mig i din beskrivning att försöka finna en balans mellan Paleo och LCHF.
  Även jag har dragit drastiskt ner på mejeriprodukter även om jag ibland vågar ta in det i matlagningen. Jag försöker se det som en helhet. Jag har minskat intaget - inte avstått det helt.
  Äpplen vågar jag äta (ett litet, svenskt äpple... däremot inte varje dag)... inget annat.
  Rotfrukter (rotselleri och kålrot är mina nya favoriter) är välkomna.
  Resten är jag mycket, mycket restriktiv till.

  Och ja, jag har LCHF som bas men lutar mig till Paleo också. En balans. En vågskål. En helhet.

  Jag ska nog också titta på Kostdoktorns utmaning. Bra tips! Tack :)

  Kram till dig i din fortsatta vandring LCHF/Paleo :)

 • 4 feb 2017 08:52

  Vi har nu liknande erfarenheter av paleo. Jag använder idag fetaost, buffelmozarella som osttyper eftersom jag har förstått att det kan vara A-kasein (i komjölk) som kan ge problem med viktminskningen. Precis som du tillåter jag idag grädde och crème fraiche (smetana) ibland. När det gäller frukt har jag oftast principen att de ska kunna plockas från vår egna trädgård. Vi har ett äppelträd som ger frukt så det blir rätt begränsat och jag vet vad äpplena gör med vikt och mage. Det fungerar bättre med bär. 

 • 5 feb 2017 17:36
  FrkM

  Man måste liksom hitta sitt. Det gör man genom att våga prova. Härligt att du känner vad som känns rätt för dig.

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 5 feb 2017 22:43

  Tack allihopa för råd och kommentarer! Trodde många skulle tycka att jag "hattar" men känns bra just detta att måste prova sig fram.  Undrade också om A skulle förstå mig men han tyckte bara att det var bra att jag provade och vände om när det inte kändes bra.

 • 5 feb 2017 22:46
  Bella50

  Han är klok och trygg att stötta sig emot, kan jag tro. 😍👍

 • 5 feb 2017 22:56

  Det stämmer Bella. Lite undrande ibland  och jag minns hur hans ögon var klotrunda när jag började prata om stenåldersdieten men han stöttar mig härligt nog. :-)

 • 5 feb 2017 23:00
  Bella50

  Såklart. Han vill ju ditt bästa. Mår du bra så mår han oxå bra. 😍👍

Logga in för att skriva en kommentar.