icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
8 mars 2017 06:49
10

Har analyserat mig själv

.. och kommit fram till vissa saker.

Igår var jag så trött att jag bara ville gråta på kvällen och all stress senaste tiden har tagit på mina krafter. Det gör att jag äter för att få lugn och koppla av vilket inte är bra då det blir choklad och kaffebröd.  Nu inser jag att jag inte kan vänta på mitt kommade stressfria liv utan maten måste bli mitt redskap för att klara stressen.

Jag har också tänkt på hur och vad jag äter. Jag äter hur bra frukostar och lunch som helst. Inget lösgodis, ytterst sällan alkohol, inget läsk, inga smörgåsar. Nu har jag slutat även med ost. Jag äter dessutom inte stora portioner utan jag har mycket bra saker med mig i mina vanor. Det är på kvällen jag tappar och jag kan äta en bulle eller liknande till middag. Känner också att det är så trivsamt med kaffebröd och det känns hemtrevligt. Jag måste helt enkelt skapa nya vanor där som jag har gjort med smörgåsar och annat. Det går att förändra sig!

Nu blir det planering och mejerifri LCHF. Ikväll ska jag göra blomkålsplättar när jag kommer hem för det låter spännande.

Gillar

Kommentarer

 • 8 mar 2017 06:59
  BirtheX

  Pepp pepp till dig! Bra tänkt. Du behöver särskilt ta hand om dig när jobbet är som det är...

 • 8 mar 2017 07:05

  Tack Bitte och känns så skönt att jag fick denna viktiga insikt !

 • 8 mar 2017 07:07

  Ja det är lättare att falla dit om man är stressad. Då blir det viktigare att hitta vanor som även fungerar när man är stressad. Låter som en bra idé det där med blomkålsplättar. Har du testat att göra oopsies? Kan kanske vara ett bättre alternativ än kaffebröd och mer matigt?

 • 8 mar 2017 07:13
  Arrietty

  Kvällen är min akilleshäl också - förutom stress har jag upptäckt att suget ofta kommer från att jag faktiskt druckit för lite så nu försöker jag komma ihåg att göra en stor balja the direkt jag kommer hem, då försvinner åtmeinstone DET suget.

 • 8 mar 2017 07:20
  paloma

  Vid stress ökar kortisolpåslaget och man blir trött och sugen på kolhydrater, det är bra att du försöker ändra ditt liv så du inte fortsätter i samma negativa spår.

  Var rädd om dig♡

 • 8 mar 2017 08:59
  Bella50

  Jag hoppas det kommer att funka bättre för dig.

  Att nya jobbet kräver så mycket och alstrar stress gör ju att det kräver ändå mera framförhållning med maten . Inte alltid en enkel ekvation.

  peppkramar från vännen på fjället ❤👍

 • 8 mar 2017 12:47
  Lovis

  Peppkramar och hejar på dig heart

 • 9 mar 2017 07:04

  Tack allihopa för ord som värmer! heart Kändes skönt att jag analyserade mig själv. Blev inga blomkålsplättar igår då jag inte kom hem förrän halv sju utan lite rökt skinka, gurka och en klick skagenröra. Bättre än bulle eller smörgås. Tack för tipset Lual om oupsies. Ska prova deta ikväll om jag är hemma tidigare annars imorgon. Kan vara ett bra alternativ till kvällen.

 • 9 mar 2017 07:07
  Bella50

  ❤💐👍...det gäller att ha en plan. Pepp 👍

 • 23 mar 2017 16:13

  När jag är stressad åker jag också ofta dit på kvällen så det är bra om man kan skaffa sig en klar strategi. Pepp, pepp! 

Logga in för att skriva en kommentar.