icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
28 juni 2015 08:43
3

Härligt med en stabil sol

 .. som inte bara försvinner på morgonen efter några minuter som ett blinkande batteri som inte orkar. Nu är solen stark och jag ska äta frukost på balkongen snart vid tio. Ikväll avslutar jag mitt ätfönster 19.30 och kommer att hoppa över frukost veckan som kommer. Lättare att äta sista målet 19.30 så jag slipper stresssa efter jobbet.

Låg länge och tänkte lite oroliga tankar i morse kring försäljningen av min lägenhet. Hur ska det gå med visning när jag inte är där eftersom jag är utomlands då.   Hur ser det ut och hur blir det med stylingen?  Jag ska fråga min hyresgäst idag om jag och mäklaren kan komma en kväll nästa vecka. Verklgen mycket att tänka på och detta oväntade nej om fortsatt uthyrning har verkligen ställt till det.

Tänkte också för mig själv hur mycket mer jag oroar mig sedan jag blivit äldre och vad farligt det är med oro. Jag har blivit så mycket bättre sedan jag började tänka på andning och mina samtal med min andningspedagog.

När jag bodde i Örebro för längesedan hyrde jag också ut min lägenhet. Jag var 28 då och nybliven sambo. Hyrde ut den ett år. Minns när jag skulle hyra ut den och jag skulle leta efter hyresgäst. Såg en annons och svarade på den. Träffade en trevlig ung tjej och vi skrev ett avtal. Hon frågade om jag ville ha referenser från hennes jobb men jag sade direkt till henne att hon verkade så trevlig att det behövdes inte. Vad naivt men det gick hur bra som helst. När jag sålde var det visning och hon ordnade fint i lägenheten. Lite svårsåldt på den tiden och en person endast kom på visningen. Den personen  köpte sedan lägenheten. Tror knappt jag tänkte på flyttstädning sedan men det behövdes inte för lägenheten skulle renoveras. Allt flöt på otroligt bra eller ska man säga tur som en tokig.. :-)

När det gäller styling undrar jag ibland hur stor betydelse det har. Jag köpte själv en tom lägenhet och tyckte om planeringen och den lugna gården. När min mormors lägenhet såldes, också tom, höjdes budet rejält för den personen tyckte om den söta balkongen - den som jag verkligen älskade ända sedan jag var barn - och ville ha lägenheten därför eftersom hon hade innekatt. Det är så mycket som vi styrs av när vi väljer helt enkelt.

Kommentarer

 • 28 jun 2015 09:32
  Bella50

  Detta med styling är nog väldigt olika mellan mäklare. Vi visade vårt förra hus precis som det var medan en väninna inte långt ifrån måste tömma hela huset i stort sett. Otroligt. Det fick bara stå en lampa och en blomma i fönstren. En fåtölj och en soffa i v- rummet....bord och fyra stolar i köket. Kökssoffan fick tas ut t.ex  Så mycket extra jobb hon fick.  Nämnas bör att vi hade samma mäklarfirma men olika mäklare...och några få år emellan försäljningarna. Kolla du upp hur din mäklare vill ha det.🌹👍

 • 28 jun 2015 09:55

  Ja jag tror det är väldigt olika. Det är samma mäklare som sålde lägenheten ovanför mig så det känns bra.  Lite speciellt eftersom jag inte vet hur det ser ut i lägenheten just nu.. Vi får se hur det går nästa vecka men jag hoppas vi kan komma överens om något bra.

 • 29 jun 2015 13:46

  Jag tror att åldersoron påverkas av den fysiska möjligheten att göra något åt sin situation sjunker med ålder/livssituation. Jag ser patienter som efter sjukdom eller trauma t ex stroke eller TIA som ger ett handikapp av någon grad blir oroligare, jag hör hur barn berättar om sina föräldrar som starka individer som klarat sig själva och löst mycket som plötsligt börjar oroa sig mycket, både för sig själva, barnen och oss vårdarbetares arbetsbelastning pga den sjuke.

  All eftersom kroppen börjar förlora fysiska förmågar, oavsett om det hörseln, synen, ryggen eller en förlamad hand är en person inte längre helt självständig och blir lite otryggare även om det kan sitta långt inne att erkänna det.

  Jag säger inte att du är gammal och skröplig Eleganz ;) Jag bara analyserar och funderar

Logga in för att skriva en kommentar.