icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
2 februari 2016 06:41
6

Hälsolöften och mina svaga punkter

Det är mycket jag klarat matmässigt och som jag inte har någon dragning åt alls. LCHF fungerar bra men min svaghet när jag analyserar är för mycket nötter, någon bulle eller en liten chokladbit då och då. Dags att göra något åt det på allvar. Ska göra en djupdykning i LCHF-världen och se hur jag kan planera. Åt en bit av min tacopaj igår och vad bra jag mådde hela kvällen.

Därmed sagt gör jag en paus från 16:8. Det betyder inte att jag aldrig kommer tillbaka dit men just nu känns det som att det blir för stort umbärande för min kropp att fasta och så vill jag inte ha det så jag provar en annan väg i målet att må bra och hålla min vikt. Precis som min vän Bella har skrivit vill jag aldrig tillbaka dit jag var förut.

Igår räknade jag ut min reavinstskatt på försäljningen av min lägenhet och ringde till Skatteverket och fick många bra råd och tips på avdrag. Pratade med en så otroligt glad och trevlig människa. Vad mycket det betyder och jag gav henne högsta betyg i kundundersökningen för sådant ska belönas.

Jag läste nu på morgonen i M-magasine och där fanns ett stort uppslag där man kunde skriva in sina hälsolöften. Det ska jag göra och sätta upp på väggen här hemma. Alltid bra att dokumentera och inte glömma det man vill och sina mål.

 

Gillar

Kommentarer

 • 2 feb 2016 06:53
  Bella50

  Allt detta gillas av mig. 👏👏👏

  Att analysera och välja sin alldeles egna väg mot ett bra och viktstabilt liv....är lika viktigt nu som i början på viktresan. Alla erfarenheter bär du med dig som en värdefull kunskap...och det är inte lika tungt att bära som övervikten.

  Du är klok som en bok. Ha en bra dag i livet ❤️👏🌹👍

 • 2 feb 2016 06:56

  Tack Bella och känns skönt att få denna tid och reflektera och analysera, vad jag vill och är på väg. Tidigare när jag har gått ned i vikt har jag omärkligt tillåtit mig själv att komma tillbaka till gamla vikten. En smörgås här och där t.ex och allt har accelerat och blivit för mycket. Nu är mitt mål att äta god och nyttig mat, inte fundera för mycket, hålla vikten och må bra.

 • 2 feb 2016 07:02
  aregnisw

  Du gör i klokt i att tänka så tycker jag och att skriva upp det i en bok är toppenbra då har man full koll och det viktiga är att må bra och äter nyttigt och även hålla vikten men ändå att man kan unna sig något nån gång är ju heller inte helt fel bara det blir sällan.

   

 • 2 feb 2016 09:27
  paloma

  Att använda sig av en metod när man går ner i vikt, och sedan behålla den med en annan metod är inte helt fel.

  Jag använde mig av 5:2 till jag nådde min målvikt på 70 kg, men nu äter jag mer nyttigt och lite mindre portioner och har t.o.m. gått ner några kg till och håller den vikten. Men märker jag att vikten sticker iväg eller att jag vet att det blir mycket mat, så tar jag gärna en enstaka fastedag för att återställa ordningen. 

  Det är ju inte meningen att du ska gå på diet resten av livet, utan det ska bli en rutin med mat och motion. 

  Att äta som man gjorde när man var överviktig, det kan man aldrig mer göra. Jag tror inte heller att jag skulle vilja det.

  Det låter som en bra idé att ha målet framför ögonensmiley

 • 2 feb 2016 12:02
  Bella50

  En till " klok som en bok "...DU .paloma.👏🌹👍

  Jag bytte från LCHF till LCLC när jag var i mål och äter numera mycket friare med kh....men undviker de snabba i möjligaste mån.

  Jag har dubblat dosen (kh )....som dom säger i reklamen för Vitaepro....

  Funkar för mig....😆👍

 • 2 feb 2016 17:38
  marre64

  För att hålla den nya vikten måste man nog ha en bra strategi, och en högsta acceptabel vikt. Kommer man över så måste man nog strama åt dieten igen. 

  Bra att få ner löften och mål på pränt. Det blir så tydligt då och man blir påmind om dem så man inte faller tillbaka i gamla hjulspår yes

Logga in för att skriva en kommentar.