icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
17 juli 2015 19:48
3

Fredagkväll och tankar om viktminskning

Jag har varit lite matt idag efter behandlingen igår men det har gått bra att jobba. Faktum är att vi har väldigt trevligt på jobbet nu bara tre st som vi är. Nu går en av dessa på semester tre veckor från och med nästa vecka och sedan går jag fyra veckor så vi ses inte på sju veckor. Verkar så otroligt långt men precis som vi sade idag att vips är man där.. 

Har varit mycket debatt om att räkna kalorier när det gäller LCHF och självklart är det bra och man går ned. Håller helt med om att det finns en myt att man kan äta hur mycket fett som helst utan att gå upp. Helt fel. Det som är bra med fett är att det ger mycket energi och är mättande och därför är en liten ( obs liten ) brieost mer mättande än några tomater och salladsblad till mellanmål. Men man  får inte äta för mycket. Jag har gjort valet att inte räkna kalorier av den anledningen att jag inte vill lägga ned för mycket tid på det och hitta min egen metod. Med all respekt för alla som trivs med det och känner att de behöver det. Mitt mål är att hitta min egen hunger och äta vad jag behöver på känsla och tror inte det är ouppnåeligt. Jag vill inte heller väga mig varje dag jag är rädd att bli fixerad vid vågen. Observera att även där är det mitt eget val och man ska göra vad som känns bäst.  Dock är vågen ett viktigt hjälpmedel och kan få en att tänka till. Jag har bara gått ned 2 hg denna vecka och det gör att jag börjar analysera lite. Inser att jag har tagit för mycket jordnötsssås till kycklingsspetten när jag ätit ute. Ätit två och jag bör klara mig på en. För mycket nötter när jag planerat dåligt och jag inser och vill ändra på det. Man måste helt enkelt äta mindre för att gå ned i vikt samt göra avkast på saker och ting men man får sin belöning när man går ned. 

Ikväll har jag ätit några skivor gravad lax med paprika och några oliver. När A kommer hem ikväll ska han få äta en god räksmörgås  jag köpt. 

Gillar

Kommentarer

 • 17 jul 2015 20:39
  Bella50

  Go'kväll från camping i Borås.👍

  Lätt regn utanför just nu....men det har varit en härligt varm em.

  Jag skrev tidigare i en forumstråd om just jordnötter. Man tror det bara är nyttiga saker ( läs gooo..da) i dom ....men ack så många kcal dom innehåller 😬!! 

  Detta är en konsekvens av min matregistrering att jag blivit uppmärksam på detta faktum. Jag har tidigare unnat mig dessa nötter ograverat....😬👎

  Idag åt jag 36 gram...vilka innehöll 211 kcal. Det kan bli mycket annan mat för dom

  kalorierna. Att bli medveten om vad maten innehåller i kcal , är inte  alls dumt , tror jag.

  Bli din egen lyckas smed....pepp 👍🌹

 • 17 jul 2015 20:45

  Håller helt med dig Bella och jag menar inte att det är inte viktigt att räkna kalorier men jag tror du förstår mig.  För några år sedan när jag minskade mycket i vikt åt jag alltid sex hasselnötter till kaffet.Oj vad goda de nötterna var och vad de räckte länge..Man måste hitta sina vägar och välja kalorier som du skriver.Vad vill man ha..?

  Din mattregistering är helt suverän och jag är verkligen glad för din skull. Så perfekt. Du får ha med en reskompis som jobbar på annat sätt men jag tror vi kommer överens.. smiley Ha en fortsatt fin kväll. 

 • 18 jul 2015 09:21
  Bella50

  Självklart vill jag ha med dig på resan. ❤️ Vi lär ju av varann hela tiden. 👍

  Det är tack vare registreringen (och Opnol) som jag blivit medveten om vad maten egentligen innehåller kalorimässigt.

  Jag har inte trott det behövts med LCHF...utan mumsat på med allt "tillåtet" .....inte klokt egentligen 😳👎

  Nu är jag på "utbildningsresa" för livet. Önskar dig en bra helg. 👍🌹

Logga in för att skriva en kommentar.