icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
30 juni 2018 07:06
7

Första dagen på ett nytt liv

Igår var en märklig känsla när jag gick till jobbet och gick in genom porten och jag tänkte att det är sista gången jag går hit för att jobba.. Dagen var lite sorgligare än jag tänkt mig faktiskt och jag var vansinnigt trött när jag kom hem. Jag somnade redan vid nio.

Nu är det första dagen och jag när jag vaknade känner jag mig befriad. Det är en bra känsla. Nu ska jag njuta av att jag har semester i två månader och vet inte om jag någonsin har haft det.  Mina semestrar har alltiv varit så ångestladddande då det varit så mycket att göra innan och en vecka har gått innan jag kunnat varva ned och släppa jobbet. Minns speciellt ett år då jag satt till kl 23.00 höll på att missa sista bussen hem och skrev ett mail till mina kollegor och bad om hjälp med allt jag inte hunnit med. Mailet hette Nödrop.   Verkligen hemsk att det ska vara så. Det värsta är när man har så mycket att göra så klandrar man sig själv och mår dåligt av det. 

Nu ska jag få tid att ta hand om mig själv och Spanien väntar i Augusti.  Känns riktigt skönt verkligen. 

Är verkligen glad att jag är kvar i min vikt under 70-strecket och det är så härligt att känna sig smal. Idag jobbar både mannen och styvsonen så jag får en dag för mig själv och det känns bra.  Tillgång till teve också vilket inte är vardagsmat nu i dessa fotbollstider.. :-) 

Jag fick en fin present från företaget.  Ett par fina örhängen och jag visar dem i bild. De är från märket Ti siento som jag inte kände till tidigare.  Jag valde dem faktiskt själv och en av mina kollegor ordnade allt med min chef. Bättre att göra så än att få något man inte vill ha.  Jag ville inte heller ha någon stor avtackning utan bara de kollegor jag jobbat med tidigare här i Sverige. Min roll har ju varit ganska ensam då den varit global och med utländsk chef.  Jag har också sett så många avtackningar där man lovordat den som ska sluta och hållt långa tal men då kan man ju bara fråga sig varför den personen måste gå om man är så bra.. Jag ville inte ha det så utan mer informellt med de som jag känner väl och det blev en fin stund. 

4790196e-cb19-460c-806b-44080693f64c.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 30 jun 2018 07:39

  Jag förstår din känsla både av sorg och att det känns konstigt men samtidigt befriande. Vad bra att du nu har en lång ledighet framför dig, ta nu hand om dig! Bra gjort av dig att hålla vikten också!
  Fina örhängen!

 • 30 jun 2018 07:50

  Tack Mosel och du har ju som jag haft mycket att göra och vet hur det känns.  Börjar känna vad viktigt det är med livskvalité och egen tid. Ta hand om dig du också och kram! 

 • 30 jun 2018 08:25

  Tack, ja, livskvalité och egen tid är värt mycket. Det är kul med ett roligt och intressant jobb också men det ska inte ta över så att man inte orkar med sitt eget liv, det är det inte värt. Jag känner mig på gränsen till att bryta upp på eget bevåg och välja ett lugnare liv, fast det är ett svårt val och man känner osäkerhet för hur det ska bli om man gör så. Allt löser sig ju dock på ena eller andra sättet, det gäller att bestämma sig. Lycka till nu! Kram smiley

 • 30 jun 2018 19:23

  Semester i två månader låter riktigt härligt. Enda gången jag minns att jag varit ledig så länge var tiden då man hade sommarlov och inte börjat sommarjobba, typ innan jag fyllde 15.

  Du har haft en tuff tid och behöver verkligen detta till återhämtning.

  Kommer du att få hjälp med jobbsökandet, typ med hjälp av Trygghetsrådet?

 • 30 jun 2018 20:28
  gasten

  Fina örhängen!

  Förstår att det känns jobbigt att lämna dina arbetskamrater!

  Men ha nu en skön semester!

 • 30 jun 2018 22:19
  Tita

  Helt förståeligt att du inte ville ha någon avtackning i den situationen det blir ju bara tillgjort. Att ta avsked av sina vänner på jobbet är naturligt och ett bra avslut. 

  Passa på och njut så mycket du kan av din ledighet. Hoppas att du i höst hittar ett lugnare arbete.

 • 4 jul 2018 09:02

  Tack allihopa för fina kommentarer!  Det värmer verkligen. heart

  Jag har varit otroligt trött senaste dagarna men det är nog efter all anspänning.  Bara tillåta sig att vila sig och hämta krafter.  

  Lual, det stämmer att företaget har Trygghetsrådet kopplat till sig och de ska vara väldigt bra.  Jag har precis anmält mig dit. 

  Vill verkligen försöka hitta ett lugnare arbete till hösten. 

Logga in för att skriva en kommentar.