icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
3 maj 2018 07:12
4

Förändring tar tid

Tillbaka från en härlig semester i Spanien och vad spännande att få se hur lägenheten såg ut nymålad. Blev hur fint som helst! Nu känns det verkligen att det är vår lägenhet och vilken lyckokänsla det är. 

Vi tog även en tur till Ikea och köpte ny soffa och ny säng som är på plats. Skönt att ha allt gjort inför sommaren och även ett ärende på banken hanns med.  Inte bara avkoppling men det gör inget alls och stunderna vi åt lunch vid havet var fantastiska. Obeskrivlig känsla.. 

Har funderat en hel del på ätandet när man är på semester och nya vanor.Förra gången jag gick ned mycket åkte vi till Spanien efteråt och jag tappade fokus då efter den resan.. Åt vitt bröd och churros varje dag sam glass till efterrrät och när vi kom hem avrundade vi resan med pizzan. Sedan rullade det på åt fel håll. 

Den här gången åt vi frukost ute första dagen och då blev det vitt bröd och churros men sedan stoppade jag och återgick till min vanliga frukost jag äter hemma och de har ju underbart god melon i Spanien.  Glass åt jag bara en gång istället för varje dag och jag var också försiktig med kaffebröd istället för som i somras ha dignade fat av kakor och bullar.

När vi kom hem åkte iväg med styvsonen till en pizzeria i Kallhäll och åt tillsammans och jag fick en dejavu upplevelse av förra resan och var väldigt sugen på en pizza men jag hejdade mig. Istället tog jag en kebabtallrik och åt inga pommes frites. Inte ultimalt men mycket bättre. 

Små förändring som kommer att ge resultat på sikt men inte helt lätt. Som vanligt motiveras jag av kläderna och jag hade en vit sommarklänning jag köpte förra året som jag då inte kom i men nu inga problem alls. Den blir perfekt att ha i sommar. Det var varmt men ingen var sommarklädd i Spanien och det är som det brukar vara i sådana länder. För oss är det sommarvärme med 25 grader men inte för dem och inte i april. 

Nu gäller det att fortsätta på inslagna linjen och jag har varit på Friskis i tisdags och kändes skönt och välbehövligt.  Det intressanta med nya vanor är att det känns som något drar i mig och ropar mig tillbaka. Ungefär som att dras in i en tunnel jag jag vill ut ifrån. Så hände på jobbet i måndags då jag blev så vansinning sugen på kaffebröd.  Jag gick ut i pentryt och där låg några små chokladbitar och jag funderade på om jag skulle ta några stycken men det var bara pappret som låg kvar där.  ( Bra! )  Det som också låg i korgen var två stora wienerbröd och jag började tänka på hur gott det skulle vara men bestämde mig för att avstå och tillbaka till min plats. 

Sedan lite senare ut igen till pentryt och bestämde mig för att om wienerbröden är kvar så tar jag ett. Trodde inte de skulle vara kvar men det var dem. Återigen besinnade jag mig och tänkte jag ska inte falla in i detta beteende igen då jag varken ätit kanelbullar eller wienerbröd sedan i januari. Jag gick till min kollega och talade om att det fanns två wienerbröd om hon ville ta hem dem eller äta nu.  Kände mig riktigt godhjärtad men hon höll på att skratta ihjäl sig och sade att de har legat där sedan i fredags.. Ridå och med andra ord stenhårda. Så inget att fundera på med andra ord.. Dock är jag glad att jag klarade testet. 

Jag åt några muffins på semestern och tror att det är det som triggade igång det hela.  Jag ska inte in i tunneln igen utan stanna där jag är och resa vidare med goda vanor. Man får svaja lite på vägen om man rätar upp seglet igen.. :-) 

Gillar

Kommentarer

 • 3 maj 2018 07:58
  Lovis

  Bra jobbat av dig, hela vägen smileyyes

 • 3 maj 2018 09:17
  Bella50

  Wow , vad duktig & ståndaktig du är. 

  Jag visste inte du varit iväg nu. Ska ni dit i juni också ?

  Härligt isf...och vilken känsla med klänningen. 

   

 • 3 maj 2018 10:10

  Strongt av dig att motstå frestelserna !

  yes

 • 3 maj 2018 10:56

  Tack allihopa.Känns som jag " klarade" semestern bättre än förra året och framför allt att jag avstod från vitt bröd till frukost och glass varje dag.

  Bella, vi åkte 22 april ochnu blir det inte förrän i augusti. Längtar redan..

Logga in för att skriva en kommentar.