icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
27 mars 2020 06:43
4

För två veckor sedan

För två veckor sedan var det dags för semester och resan till Spanien på söndagen.  Jag minns hur olustig jag kände mig och hade svårt att glädja mig åt ledigheten.  Jag ville inte åka trots att det inte var på samma sätt i Spanien i det läget och speciellt inte på Solkusten.  

Det var lite irriterad stämning mellan A och mig på morgonen och jag skickade ett sms där jag bad honom tänka efter angående vår resa om vi inte skulle ställa in den men han ville att vi skulle åka.  Jag pratade med många och alla sade samma sak att det kommer att gå bra.  Jag ringde t.om till Vårdcentralen för att fråga om A:s mediciner och vad skulle hända om vi blev fast i Spanien.  De menade på att nu överdrev jag och varför skulle ett sådant scenario hända  Jag som är lite orosnatur kände att det kanske var så men nu förstår jag att man ska tro på sin magkänsla.   

A var också fast besluten att ta en sväng till Marocko av familjeskäl, bara 24 timmar, och det gjorde mig också orolig.  Nu kunde han inte åka eftersom de flyttade fram vår renovering och det var verkligen tur med tanke på att Marocko stängde gränserna abrupt.  Så snabbt saker kan förändra sig.   Jag är fortfarande tacksam att vi kom hem! 

Har aldrig tyckt om känslan att inte komma hem när jag är utomlands.  Vem gör det egentligen ?  Många skämtar och säger njut av tillvaron om man är strandsatt men hur kan man göra det.. Jag minns när det askmolnet som hindrade flygtrafiken år 2010 och jag var i USA då och hälsade på min syster.  Varje dag kollade jag Luftfartverkets sida om planen skulle gå med hjärtat i halsgropen.  Inte roligt att bli strandsatt på en helt annan kontinent dessutom.  Det gick bra den gången och planen började gå ganska snabbt i jämförelse med nu.  

En annan gång minns jag när jag var i Armenien och spelade med i Schack-OS.  En morgon när vi vaknade var det fullt med stridsvagnar utanför hotellet för det var i samband med en regeringskupp.  Jag fick panik men kyparen på hotellet bara ryckte på axlarna och sade att det var inget att oroa sig för.  

Nu är det fredag och jag är hemma som sagt.  Bytte arbetsplats igår till vardagsrummet från köket. och viilken skillnad.  Kände mig stressad i köket när jag lagade lunch och såg datorn stå på bordet men nu blev det en helt annan känsla av lugn.  Viktigt !  på samma sätt som vi köpte ny säng som kom i slutet på januari.  En fantastiskt skön säng från Kungsängen.   Samtidigt rensade vi sovrummet och nu har vi bara sängen där och några vackra saker.   Ingen tv, ingen dator och det är luftigt och ger harmoni.  Minskar också stress.  

Fredag och i helgen har vi tänkt ta kaffetermos med oss och åka till Bolinders strand som ligger nära oss. Kan vara skönt att komma ut lite och jag har inte varit ute så mycket senaste tiden. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 27 mar 2020 06:54
  Bella50

  Vad härligt det låter med kaffe korv och frisk luft.,.och just när man är två❤️❤️

  Delad glädje är dubbel glädje...

  Förstår din oro och olust inför den resan...och tur i oturen att A inte kom iväg till Marocko.

  Vi förbereder oss ju redan för vår resa i augusti...att den blir  avbokad. Lika bra att tänka så och finns det minsta risk så åker inte jag.

  Vi var på Madeira 2010 och blev kvar i Lissabon 2 extra nätter.

  Men det måste jag säga var de bästa dygnen på hela den resan. Allt löste sig för oss.

  Vi blev erbjudna en lägenhet...och den var perfekt.

  Vi flanerade runt i stan och bara njöt,  istället för som många andra sitta på flygplatsen och vakta sitt bagage.

  Önskar dig / er allt gott.❤️

 • 27 mar 2020 07:26

  Vi är redan inställda på att vår resa till St Petersburg i augusti måste ställas in. Vi skulle även till Tallin i maj. Tyvärr har vi inte tecknat  avbeställningsskydd eftersom vår hemförsäkring ska täcka vid eventuell sjukdom. Aldrig hade vi en tanke att något sådant här skulle hända.

 • 27 mar 2020 20:33

  Förstår Lual och håller verkligen med dig.  Inte ens i min vildaste om någon hade sagt till mig under december månad att detta skulel hända hade jag trott det.. Vi har också bokat resa i augusti och tillbaka till Spanien. Tvivlar på att det kan bli av just nu. 

 • 28 mar 2020 06:44
  Bella50

  Och vi med...som du vet. 🤔

Logga in för att skriva en kommentar.