icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

På väg!

1097168
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
25 februari 2016 21:23
3

Fjärde nötfria dagen

Måste säga att det går väldigt bra att hålla sig till LCHF och ta bort nötter. Blir lite skrämd när jag tänker på hur mycket jordnötter jag ätit förut. Jag räknar inte kalorier utan försöker använda sunt förnuft men i detta fall är det ett tillfälle då man bör räkna kalorier. En näve nötter blir lätt flera och innehåller många kalorier.

Firade av en kollega som fyllde år idag och här kan jag verkligen tillämpa LÄB, lagom är bäst. Tog en pytteliten tårtbit och inget sug efter mer.

Jag äter inget på förmiddagar och eftermiddagar och det gör mig väldigt lugn. Min goda vän Bella nämnde måltidsram och det tycker jag är ett bra ord och synonymt med ätfönster. Jag kör inte periodisk fasta men har ändå ett ätfönster att hålla mig till. Mycket bra!

Ikväll har det ätfönstret rubbats då jag inte hann äta något innan spanskan då vi hade workshop på jobbet. I vanliga fall hade jag köpt en påse nötter att ha på bussen men jag gjorde inte det nu. Kände dock att jag var tvungen att ha något för att orka studera i flera timmar och jag gick in på Coop och köpte ost i färdiga små portionsförpackningar och åt några st. Nu är jag hemma igen och vill äta något innan jag somnar så jag ska precis grädda ostplättar. Spännande. för jag har aldrig ätit dessa.

Gillar

Kommentarer

 • 25 februari 2016 21:47
  Bella50

  Tack för omnämnandet...och grattis till att du håller dig ifrån nötterna. 🌹👍

 • 25 februari 2016 21:49

  Tack Bella. Inte helt lätt men kommer att bli lättare allt efter jag kommer in i vanans makt...

 • 26 februari 2016 07:11
  Bella50

  Ja, håll ut...snart tänker du inte på nötter utan vill ha nåt bättre som "nödproviant".

  jag kan ta ett äpple då och då. Inte så mycket kcal egentligen.

  heja dig 👏👏🌹👍

Logga in för att skriva en kommentar.