icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
17 augusti 2015 20:13
6

Finns så mycket under ytan

Jag är en otroligt orolig person vilket inte många uppfattar mig som och det är ju positivt. Kan också vara så som  det är så bland många människor att det är mycket som finns under ytan som man inte ser. Jag minns nu mitt besök hos mina goda vänner i Norrland och jag träffade mannens mor. Vi pratade om resor och hon frågade hur jag reste till Marocko. Jag svarade att jag flyger till Malaga, åker buss till en annan stad och sedan tar jag båten över. Så där lagom lite nonchalant och hon sade beundrande att oj vad resvan du är.. Suck.. Allt är inte vad det ser ut att vara men jag kan berömma mig själv som har klarat många svåra resor i mitt liv. 

Jag jobbar mycket med min oro när jag går hos min andningsterapeut och jag har fyra gånger kvar till hösten vilket känns otroligt bra. Jag minns att jag sade att jag ÄR helt enkelt orosnatur och hon tillrättavisade mig att så är  det inte. Jag har lärt mig i mitt liv att oro är ett sätt att överleva och dessa ord har hjälpt mig  mycket. Jag tränar på att släppa taget och det går bättre och bättre. 16:8 hjälper mig också och ger mig mental styrka. Jag kommer inte att väga mig nu under semestern. Jag har visserligen med mig den talande vågen. A och pojkarna tycker den är rolig men jag håller mig fast vid den våg jag är van vid. Jag har med mig en klänning som sitter så snyggt men trång i storlek 38 och det får vara min måttstock under denna semester. Jag vet att jag kan klara det. Idag var jag på manikyr och hon kommenterade att jag gått ned i vikt och så ska det fortsätta att vara. Absolut !

Gillar

Kommentarer

 • 18 aug 2015 07:22
  aregnisw

  Jaa du Eleganz du är inte ensam om din oro, själv är jag ständigt orolig och ska börja gå till en kurator lider av panikångest och har haft det sen min dotter som idag är 37 år så det är ju några år. Jag fick tyvärr räd att jag inte skulle köra någon fasta för det gjorde att min kropp blev stressad ännu mera, men nu när jag börjat cykla varje dag och kommer också ta mina långa sköna promenader med min gå ut o gå kompis så kanske det börjar hända något för vikten har stått still men -4 hg idag och det får jag vara nöjd med.

  Men blir väldig ledsen när folk tycker man är pigg o glad utåt sätt men inom en är det kris ibland men som paloma skriver så syns det inte utanpå hur det känns därinne.

  Tänk nu inte för mycket utan lev och ha trevligt nu peppkram heart du kommer igen.

 • 17 aug 2015 20:53
  paloma

  Oro syns sällan utanpå men kan vara nog så jobbig, jag har också lätt för att  oroa mig och oftast helt i onödan. Jag har hört att förr i tiden så var de som var som vi var spanare, och de var dom som varnade för faror.

  Sant mod är när man gör något som man inte vågar, för det är inte modigt att göra något som man vågar.

  Skulle du gå upp några kilo på din semester så vet du ju hur du ska tappa dom igen.

 • 17 aug 2015 20:58

  Ja intressant detta med tankens kraft och oro.Det kan vara positivt som du skriver att man lyssnar och registrerar men ibland blir det för mycket helt enkelt och oftast oro i onödan.Känner mig trygg i min viktminskning eftersom jag kommer att hoppa över frukosten i Marocko.Förra året blev det både bröd, ost och munkar. ( Hjälp säger jag och inte underligt att jag gick upp i vikt.) Nu kommer jag att klara mig bra på en kopp te. 

 • 17 aug 2015 21:00

  Vill också säga att tack Paloma för att du delar med dig att du också känner oro. Lätt att tro att man är ensam.

 • 18 aug 2015 08:20
  Bella50

  Man blir väl rätt bra på att "dölja" sin oro / ångest för omvärlden , kan jag tro.

  Man ska ju helst vara väldigt positiv och social i alla situationer...😬

  Likadant med övervikt. Hur många överviktiga "spelar" inte glada och nöjda ? ....medan dom själva mår jättedåligt av sin egen situation.

  Tur att det finns hjälp att få 🌹👍

   

   

   

 • 19 aug 2015 19:34
  Flamenco

  Här är en till! Jag är också väldigt orolig. 

Logga in för att skriva en kommentar.