icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
21 augusti 2018 22:04
7

Fick en present och kände mig skyldig

De lugna dagarna fortsätter här i Spanien. I morse vaknade jag av mig själv vid åtta och A hade redan gått upp och jag bara kände hur jag längtade efter morgonpromenaden vid stranden. Härlig känsla att inte behöva tvinga sig utan något som kroppen vill ha och behöver. 

Vi gick ut en sväng på kvällen bland annat för att köpa skruvar av en speciell längd som var slut i en annan affär.  ( Spännande inköp.. )  När vi hade hittat rätt skruvar hamnade vi en möbelaffär och plötsligt såg vi en hylla vi letat efter som nog kommer att bli perfekt  att avdela det större rummet i lägenheten. Vi bestämde oss för att gå hem och mäta och på vägen tillbaka hamnade vi i ytterligare en möbelaffär.  Vi sade att vi bara ville titta men fann oss plötsligt sittande framför ett bord med massa prospekt på olika hyllor som kunde specialbeställas. Hur gick detta till hann jag tänka och vi kände oss ganska säkra att vi ville ha den hylla vi sett i den andra affären.

Det visade sig att hyllan i denna affär vi hamnat i kostade runt 6000 kr och på tok för mycket för vår budget. Vi sade artigt att vi skulle gå hem och fundera och expediten var väldigt enveten och gav oss skriflig offert.  Jag hade sett en söt liten båt jag gärna ville köpa och ha som prydnad och jag frågade vad den kostade.  Till både min förskräckelse och förvåning tog hon fram båten och jag hörde ordet regal som betyder present på spanska.  Det var en gåva till oss helt utan förpliktelser.  Jag kände att det var alldeles för mycket och kände mig nästan skyldig när jag gick därifrån.  A sade att det behöver jag inte alls göra och han har ju rätt naturligtvis men jag tror att det är något i vårt svenska kynne som gör att vi har svårt att ta emot saker.  Jag tycker fortfarande att det var för mycket och hade passat bättre om vi fått båten om vi köpt hyllan men men..  En väldigt söt båt och jag har bestämt mig för att vara glad över den istället.

Bild från morgonens strandpromenad där vissa är tidiga med att reservera plats.  Dock blev det nog lite av en besvikelse då det visade sig vara maneter i havet och inga kunde bada.  

5196d756-fb1c-4691-916e-f5f31bf4deaa.JPG

Gillar

Kommentarer

 • 21 aug 2018 22:24
  paloma

  Vilken fin bild på dig på stranden🙂

 • 22 aug 2018 09:59

  Tack Paloma! Du har också en fin och inspirerande bild. 

 • 22 aug 2018 13:26
  BirtheX

  Ja nog var det affärsinnehavarens intention - l att få er att känna er skyldiga till att beställa hylla hos henne. Mitt svenska kynne blir arg över känslomässig utpressning. Bra att din man förhöll sig kallsinnigt inställd och att ni nu båda kan glädjas åt den lilla båten.

  Så härligt du ser ut att ha det!

 • 22 aug 2018 15:10

  Visst är det så Bitte och vi pratade precis om det på lunchen idag att hastigt och lustigt skulle vi ha köpt en bokhylla för 6000 kr som vi egentligen inte ville. Båten är otroligt söt och nu kan vi båda glädjas åt den. :-)   Vi har det riktigt fint här verkligen!

 • 22 aug 2018 23:59
  Bella50

  Håller med övriga och båda dina nya bilder är verkligen fina.

 • 23 aug 2018 08:13
  aregnisw

  Fin bild på dig på stranden vilken känsla att få gå där på promenad varje morgon  yes

 • 23 aug 2018 15:34

  Tack Bella och aregenisw och det är verkligen en fantastisk känsla.  Skönt att starta dagen med en promenad och jag har inte insett förut hur välgörande det är.  Att det sedan är havet är ju bara helt underbart.. 

Logga in för att skriva en kommentar.