icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
18 juli 2015 08:26
1

Fest utomhus idag

A blev glad igår över räksmörgåsen och det visade sig att han gått ned sex kilo under sin fastemånad. Det är mycket. Han har ju egentligen kört det " moderna" 20-4 kan man säga eftersom solen varit uppe fyra timmar då han fått lov att äta. Jag tror inte på 20 -4 som det skrivs så mycket om och att man ska få äta hur mycket och vad som helst under dessa fyra timmar. Ibland känns det som det bara ska hittas genvägar när det gäller att skapa en livsstil med bra och sund mat. 

Igår t.ex ville jag bjuda på fika på jobbet för att fira att vi jobbat bra under veckan och ordna det lite trevligt. Jag köpte varsin mazarinliknande sak och efteråt fick jag väldigt ont i magen. Jag har inte ätit kaffebröd på ett tag utan mest glass när jag fikat och det visar vad kroppen ställer om sig och nu reagerar sunt på det som är onyttigt. Bra signal och inga mer sådana kakor för mig. 

Jag har ätit frukost tidigt idag och gör ett avhopp från 16:8 idag. Vi ska också på väg till 80-årsfest i Strängnäs. Svårt att veta vad det blir för väder men de bor så vackert att det vore fint om det blev sol.Jag minns när hon fyllde 70 år -tänk vad tiden går - jag åkte dit med min dåvarande särbo och på tågresan var det ömson sol och ömson regn. Vi undrade hur det skulle sluta och det blev en strålande dag. 

När hon fyllde 75  senast var det mulet och vi satt inomhus. Då kom jag dit som singel och kände jag blev behandlad på ett annorlunda sätt irriterande och larvigt nog och många frågade var den stilige mannen tagit vägen. Så kan det vara ibland som kvinna när man kommer ensam på fester. 

Ska bli roligt att gå på fest idag och jag ska ha på mig en av de nya klänningarna jag köpte. Födelsedagsbarnet avsade sig presenter i inbjuden men vi har köpt en tidningsprenumeration.Det är bättre än saker för visst har man mycket när man är 80 år. 

Maten då?  Är jag rädd frågar man sig och det är jag inte. Jag ser inte fest som ett problem då det inte sker så ofta utan snarare än rolig händelse. Det är också buffé  och lätt att ta vad som passar och bröd och potatis undviker jag konstant. Lite tårta och annat smått och gott kommer det att bli och ett i högsta grad medvetet avsteg. 

Gillar

Kommentarer

 • 18 jul 2015 09:54
  Bella50

  Ha nu en trevlig dag och du är säkert finast på festen. 😍

  Ta åt dig och njut av det som bjuds av både komplimanger  och i matväg.

  Är det fest så är det. 👍🌹

   

Logga in för att skriva en kommentar.