icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
12 december 2015 19:23
7

Fantastisk mat och inspirationen är tillbaka

Jag har känt mig lite vilse på sistone när det gäller att laga mat. Ibland tror jag att jag är präglad av min barndom där även om jag inte på något sätt tror saker är statiska i livet. Min mamma suckade alltid när det blev tal om middag för oss barn och ojade över sig att det var svårt att hitta något. Det formade mig lite som barn med slutsatsen att det är svårt att hitta på mat men det behöver det ju inte vara. Speciellt inte i dessa internettider.. Jag gick in på en site jag fick tips om. Tack Bella!  Där hittade jag receptet på auberginerullar med spenatröra. Kan bara säga himmelskt gott !

Nu är jag igång och ska laga LCHF..

Gillar

Kommentarer

 • 12 dec 2015 19:26
  Bella50

  Vad roligt att tipset hjälpte dig....och A ...får jag förmoda 😆👍

 • 12 dec 2015 19:36

  A är faktiskt borta på julmiddag men han får äta maten en annan kväll. LIte försöksomgåg och nu vet jag att det är gott. :-)

 • 12 dec 2015 20:05

  Jag har egentligen aldrig varit inttresserad av att laga mat och det hänger nog också på min mor. Hon var aldrig bra på det, hon hade helt enkelt aldrig fått lära sig. När hon växte upp var de mycet fattiga så det blev bara enkel mat för dem. Min far däremot visste hur man kunde laga mat, han hade varit kock i lumpen. Men det var nog också mer enkel mat.

  Sedan jag började med LCHF har jag dock däremot fått beröm för min matlagning, det är ju enklare att laga god mat om man får använda grädde, smör och fina grönsaker....

 • 12 dec 2015 20:09

  Intressant Lual med matlagningen och vad man har med sig där. Roligt att du har fått beröm för din matlagning och det har nog inte bara med LCHF att göra utan handlar om lite känsla för det hela. Aubergine är så otroligt gott och jag är så glad att gratängne blev så god jag gjorde ikväll.

   

 • 12 dec 2015 20:14

  Nja, innan jag började med LCHF var det alltid min man som stod för matlagningen när vi hade främmande, han är duktig och mycket intresserad av mat. Men numera blir det oftare buffé när vi får främmande och då har jag fått inspiration av Birgitta Höglunds blogg och böcker till ett antal goda bjudrätter.

 • 12 dec 2015 20:20

  Jag känner till Birgitta Höglund och hon har fina recept och bra tankar kring mat. Kanske ska prova något av henne framöver. Tycker det är lite intressant att välgjord lagad mat är en hemligheterna med framgångsrik viktminskning.. :-)

 • 13 dec 2015 13:26
  Tänk vad vår barndom präglar oss. Tur att det går att lära om bara man är medveten om vad motståndet beror på.

Logga in för att skriva en kommentar.