icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
31 maj 2015 18:35
2

Ersättning för flygförsening

 Jag tycker det kan vara bra att dela med sig av allehanda tips här på bloggen och inte bara när det gäller mat Allt hänger ihop på något sätt.

Jag har fått lära mig något nytt och det är att man kan få ersättning för flygförsening. A:s plan var försenat på vägen hem från Japan drygt tre timmar när han var där i början april. Han kollade med flygbolaget angående förseningar och ersättningar och de hänvisade till försäkringsbolaget.  Jag tycker om att googla samt undersöka och började kolla detta. Det visade sig att man kunde hänvisa till en paragraf i EUförordningen och få ersättning. I detta fall skulle det bli 600 euro. Vi gjorde så och det dröjde länge innan besked kom, och  som var positivt. A fick ersättning och 600 euro på sitt bankkonto. Hedervärt gjort av SAS och jag har läst att massa andra flygbolag bråkar om detta och vill inte betala ut och man måste överklaga och hålla på. Kan vara bra att veta att man har rätt till denna ersättning. Nu blev det lite extra pengar till semestern.. :-)

Gillar

Kommentarer

 • 31 maj 2015 19:38

  Min man hittade också detta då vårat flyg från gotland blev försenat. Vi flög också med sas inga problem att få ut ersättnigen.

 • 31 maj 2015 19:57
  Bella50

  Vi blev strandsatta i Lissabon 2010 , när askmolnet på Island , stoppade allt flyg.

  Vi hade varit på Madeira där vi hade haft det mysigt och bra ...men inte det bästa vädret. Att få 2 nätter i Lissabon gjorde vår resa till ett oförglömligt minne.

  Jösses ,vad mycket roligt vi hann med då vi redan på flygplatsen blev erbjudna att hyra en lägenhet i centrum. Det var både billigt och hur mysigt som helst. I kylen stod en flaska vitt vin.

  I ett senare skede fick vi tillbaka alla utlägg för mat och husrum, mot kvitto av Tap Air. Inget knussel och vi fick ett härligt avslut på sem och slapp sitta kvar på flygplatsen som många andra.

  Detta för att vi "vågade" anta erbjudandet. 

Logga in för att skriva en kommentar.