icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
22 maj 2014 19:27
10

Ensam på en öde landsväg och handväskan kvar på bussen

Var med om en riktig skräckupplevelse igår och har ännu inte hämtat mig riktigt. Dansade Sh´bam som vanligt på onsdagar. Efteråt kollade jag lite längtansfullt mot där vi kanske flyttar in och tänkte vad smidigt att enkelt kunna promenera hem. Istället fick jag nu trängas på en överfull buss med väska, övernattningskasse och handväska i handen. Jag släpper handväskan för ett ögonblick för att trycka på knappen att jag ska gå av och känner lättnad när jag stigit av bussen. Nu ska jag koppla av hos A och vänta att på han kommer hem från jobbet tänkte jag. En snabb blick mot mina händer gör mig iskall och jag stelnar av skräck. Jag har endast två kollin och handväskan är borta. Som den värsta mardröm! Jag såg bussen rulla bort och inga bilar på vägen överhuvudtaget,.. Tusen tankar hann fara genom mitt huvud. Mina hemnycklar, mitt idkort, jag ser inte utan mina glasögon, jobbtelefon.. En bil kom från andra hållet och jag viftade och fick den att stanna och det snälla paret körde mig till bussstationen men bussen fanns inte där men en annan busschaufför hjälpte mig att spåra buss och chaufför. För att göra en lång historia kort hamnade jag en och en halv timme senare i chaufförernas fikarum och där fanns chauffören som körde min buss och hade tagit hand om min väska. Jag grät faktiskt av lycka! Är bara så otroligt tacksam. Allt var kvar i väskan utom visakortet och jag ringde till banken senare för att spärra det men det var redan spärrat eftersom de försökt ta ut pengar tre gånger med felaktig kod. Jag grät även när A kom senare på kvällen och han blev helt förskräckt. Han kunde bara säga att jag haft en väldig tur. Jag håller med och som sagt jag är så otroligt tacksam och vad många vänliga, goda och hjälpsamma människor det finns.

Gillar

Kommentarer

 • 22 maj 2014 22:58
  Ja jag brukar också drömma Gittebe att min handväska är borta och skönt när man vaknar och inser att det bara är dröm. Har fortfarande inte hämtat mig från känslan när kände den fasansfulla känslan och insåg att handväskan kvar på bussen. Usch och helt underbart att allt gick så bra. Tack snälla för dina ord.. Jag kanske är en hjälte.. En trött hjälte och jag har sovit i soffan hela kvällen framför teven och jag behövde nog det..
 • 22 maj 2014 20:44
  Ja visst är det märkligt med pinkoden. Kanske var det ungdomar... Banken sade att först försökte det med 2000 kr två gånger sedan 1000 kr en gång..
 • 22 maj 2014 19:59
  Tack Mosel och då vet du känslan. Det finns snälla människor och busschauffören försökte trösta mig med det när jag var som mest orolig. Så glad att jag fick tillbaka allt. Jag hade en trisslott jag precis köpt. Vi skrapade den senare och ingen vinst men behöver jag säga att det inte gjorde något..
 • 22 maj 2014 20:30
  Skönt att det gick bra! Men vilka nötter, trodde de att de skulle kunna gissa din pinkod? :P
 • 22 maj 2014 19:45
  Håller med sundasara. Jag hade otrolig tur och som sagt att det finns så fina och hjälpsamma människor..
 • 22 maj 2014 19:53
  Stackars dig, vilken skräckupplevelse! Vilken tur att det ordnade sig så att du fick tillbaka allt och att ingen tagit ut pengar på ditt kort. Jättesnällt av paret att skjutsa dig! Jag glömde också min väska med plånbok, jobbnycklar och annat en gång på tunnelbanan i Stockholm (panik!) och vakter gick ombord efter bara några stationer och tittade men väskan var redan borta! Tre veckor senare hittade jag den på hittegods och ALLT var kvar! Så ja, det FINNS faktiskt snälla människor! :) :)
 • 22 maj 2014 19:43
  sundasara
  vilken mardröm! tur i oturen ändå!
 • 22 maj 2014 19:44
  Tack och så fruktansvärt när jag upptäckte att väskan var borta. Jag är så oerhört glad att allt gick bra och visst var det nästan som en film. Jag är inte typen som ställer mig och viftar på vägen men jag var helt desperat... Ville gråta då men det hade jag inte riktigt tid med.
 • 22 maj 2014 22:21
  Gittebe
  Fy sjutton. Vilken hjälte du är. Som pallade trycket. Att du vågade agera och stoppa någon för hjälp. Men usch vilken jobbig situation. Jag brukar drömma att min plånbok är borta och när jag hittar den så är såklart kontokorten borta. Men då vaknar jag ju och inser att det bara är en dröm. Du din stackare var tvungen att vara mitt i det hela. I R L. Härligt att allt slutade lyckligt.
 • 22 maj 2014 20:46
  Det var ju "tur" att de testade på bankomaten så kortet blev spärrat direkt för det finns ju fortfarande en del ställen där man inte behöver kod för att använda kort.

Logga in för att skriva en kommentar.