icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
9 november 2015 06:41
8

En virvelvind av ljus

Jag har haft en väldigt fin och avkopplande helg och fått göra många roliga saker.Det intressanta är att många människor som inte har erfarenhet av utmattning och utbrändhet kan tänka att då är det ju inte så farligt.Ungefär som att, se på henne, trött på jobbet men bio på helgen. Följt av ett litet jo jag tackar ja och en speciell min..Tråkigt för så är det inte utan det är kraven som sänker och pressar.

Jag kände mig lite orolig och illa till mods igår när söndagkvällen närmade sig. Jag gjorde en medation som var så vacker och handlade om en virvelvind av ljus och jag kände att jag kunde se det ljuset och att mitt vuxna kloka jag kom till mig och tog hand om mig och tröstade mig. Väldigt starkt och jag blev berörd och sov gott hela natten.

Idag känner jag mig lugn och vill hålla den kvar känslan. A hade skurit upp melon åt mig innan han gick till jobbet och lagt fram en liten lapp med ett fint meddelande.

Gillar

Kommentarer

 • 9 nov 2015 06:50

  Vilken fin start på veckan!

 • 9 nov 2015 06:55
  FrkM

  Många läkare skriver ut recept på "gör roliga saker" när man är utmattad, på väg eller har gått in i väggen. Det tror jag är superviktigt för att man ska få glädjen och energin tillbaka. Det tråkiga är att nästan alla känner sig skyldiga till en början. 

  Du gör helt rätt som fokar på det du tycker om att göra!

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 9 nov 2015 07:23
  aregnisw

  Det är bara att konstatera det finns människor till allt men dom är inget att bry sig om huvudsaken är att du mår bra. Bry dig inte om deras sätt att se på det.

  Hoppas lugnet sitter i och lycka till nu idag på jobbet yes

 • 9 nov 2015 07:43

  Tack aregnisw och jag håller helt med dig.Det är som du skrev om människor som var kritiska när du berättade om ditt jobb. Vad ger en människa rätten att döma och snörpa på munnen.. ?  Låg nivå och jag tar bort sådant och tar in positiv energi istället. smiley

  Tack igen och ha en fin dag.

 • 9 nov 2015 08:17

  Hoppas att din dag blir bra då du laddat med positiv energi!!

 • 9 nov 2015 08:24
  paloma

  Jag upplever samma sak när man har värk, det syns inte alltid utanpå. Jag får ofta höra att "du som ser så pigg och frisk ut" jag hade gärna bytt med den personen så att dom skulle få känna hur det känns i kroppen. Efter min utbrändhet så blev jag sämre i kroppen och stresskänsligheten tror jag inte jag slipper. 

  Jag hade en bekant som alltid pikade mig lite fint om min hälsa, sedan gick hon i väggen och mår inte så bra fortfarande. Nu låter det annorlunda när vi träffas, hon tycker att andra inte förstår så bra som jag hur det känns. Hennes läkare rekommenderade henne att göra roliga saker under sjukskrivningen.

  Hoppas du får behålla den behagliga känslan idag.

 • 9 nov 2015 20:50
  AH65

  Jag känner igen det du beskriver om människors reaktioner på utmattningssyndrom och ut!brändhet. Det är svårt att få förståelse från den som aldrig drabbats själv. Precis som med många andra sjukdomstillstånd, antar jag. Att göra roliga saker och unna sig att göra det man mår bra av, det är avgörande för att man ska komma tillbaka. Åtminstone är det min erfarenhet.

   

  Så, ta hand om dig Eleganz! Fokusera på att må bra och vila. Och göra roliga saker!!

 • 10 nov 2015 06:10

  Tack allihopa och vi ska verkligen vara försiktiga med att döma och tycka om andra. Jag har jobbat på Försäkringskassan en gång i tiden och en del handläggare där hade tråkigt nog en väldigt tråkig syn på människor och sjukskrivning.

Logga in för att skriva en kommentar.