icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
25 juni 2015 19:29
2

En vecka har gått

 .. sedan  jag startade 16:8. Minns hur rastlös jag kände mig och besviken att inget hände på vågen. Det har bara gått en vecka men vad bra jag mår.

Har dock bestämt mig för att ändra mitt ätfönster nästa vecka då det blir för stressigt att hinna äta på kvällen och jag tror starkt att stress påverkar vikten i negativ riktning. Jag har vissa regler därför jag följer. Jag äter inte när jag lagar mat eller när jag lägger upp något på tallriken. Jag vill äta i lugn och ro på en tallrik vid ett bord. Likaså på jobbet går jag ut i pentryt och sätter mig. Jag äter inte vid skrivbordet som många gör. LIkaså ryser jag när jag ser folk gå på stan med en kaffekopp i handen. Nej, man ska koppla av både när man äter och dricker kaffe.

Idag blev det ett medvetet avsteg då det bjöds på glass och jordgubbar på jobbet. Få se hur allt sådant påverkar och blir det negativt på vågen ska jag dra åt svångremmen mer.. ( Ganska passande eller hur.. )

Idag fick jag oönskat sällskap på bussen och ibland undrar jag om jag är för snäll och trevlig. Det är en man som brukar säga hej till mig och på fredagar brukar han önska trevlig helg. Ganska oskyldigt kan tyckas men jag kände på mig att det var något mer bakom. Jag har därför varit noga med att lägga ut en tidning på platsen bredvid mig och titta ut genom fönstret när han går på. I morse lyckades det inte och det var ganska fullt och han slog sig riktigt glatt ned bredvid mig och inledde med att säga ,  skönt att snart ha semester. Ungefär som vi kände varandra! Han berättade hela resan om sig själv och han verkar vara ganska ensam. På midsommarafton hade han åkt en sightseeingbuss och promenerat ensam. Sorglig bild. Han visste var jag jobbade för han hade sett mig gå in i det huset. Jag rös inom och tänkte direkt på en stalker.. Vi får se vad som händer och nästa gång måste jag markera att jag inte vill prata.

Nu blir det en lugn kväll och jag ska kolla på en schacktävling och dricka te. Var lite märkligt att gå och handla idag. Jag handlade mjölk och frukt till A och känna vetskapen att jag inte kunde handla något till mig själv att ha under kvällen. Det positiva förutom viktminskning och hälsa är att det blir ganska billigt i hushållet..

Tänkte idag på vad omtänksamhet är  och ett av svaren finner jag i min relation med A. Jag var glad att jag lagade omelett till honom igår fast jag inte kunde äta själv och imorse skar han upp en fin melon åt mig i små bitar som jag kunde ha med till jobbet och då fick inte han äta något när han gjorde det.   Då hör jag sången som Monica Zetterlund sjöng en gång i tiden.  Är det inte kärlek säg...

Gillar

Kommentarer

 • 25 jun 2015 21:45

  Vad jättekul LissaLo och välkommen .. smiley

 • 26 jun 2015 08:08
  Bella50

  Vilken härlig reflektion, Eleganz

  LissaLo  nu kör vi mot nya mål.

  Njut av vädret 👏😎👍☀️

Logga in för att skriva en kommentar.