icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
26 augusti 2015 09:37
2

En vecka har gått

-- sedan jag åkte hemifrån och kom till Marocko. Förra året hade jag väldigt svårt att trivas men i år är det en aning lättare även om jag längtar tills vi ska åka vidare till Spanien nästa vecka. Dagarna kan ju också bli lite enahanda här men nu på lördag ska vi åka till en väldigt vacker plats som många har skrivit om och att det är det riktiga Marocko. Jag var på väg dit förra året och skulle också se en schackturnering där samtidigt roligt nog, men blev magsjuk på morgonen så det var bara att slänga planerna åt sidan. Minns hur ledsen jag var när jag satt i lägenheten och A och sönerna var på stranden. Jag hade inget internet och kunde inte skicka sms och kände mig helt isolerad.  Jobbig känsla. I år är allt bättre och det har gått bra att vara försiktig med maten. Igår åt vi en underbar rätt vi lagade till i den gemensamma ugnen.

Har lite av min vanliga semesteroro och svårt att släppa tankarna på hemmet och jobbet. Det är verkligen något jag måste försöka bli bättre på att hantera. Vid ett tillfälle i mitt liv för många år sedan gick jag i en tillfällig samtalsterapi pga av en jobbig separation. Jag nämnde då hur nervös jag kände mig att komma tillbaka till jobbet och en massa konstiga saker skulle upptäckas vad jag gjort. Hon tittade då förvånat på mig och sade att kan det inte finnas andra saker med att komma tillbaka efter semestern som att dina kollegor tycker det är roligt att träffa dig igen. Jag blev nästan lite ställd inför detta att ända tankarna på det sättet och att välja en mer positiv vinkel. Jag är inte där ännu men jag har lärt mig ganska mycket sedan dess men denna oro hos mig sitter djupt men det finns vägar att gå i resan att förstå sig själv.

Igår tog vi en promenad vid halvtiotiden på kvällen och vad mycket folk. Ett myller av människor och full aktivitet överallt. Bifogar en bild bara för att illustrera. MInns när A:s syster och svägerska var i Stockholm för två år sedan tyckte de att det var lite folk. Jag var förvånad då men nu förstår jag dem mycket väl..

Matmässigt går allt väldigt bra och ska bli intressant att se vad vågen står på efter denna semester. Jag försöker äta sunt och känner mig alltid mätt. Finns goda nötter här till mellanmål och melon är också gott när det är varmt. Ingen glass men melon svalkar bra och inget man blir sjuk av.. Har blivit lite baklava som medvetet avsteg men det må vara hänt. Inget vin heller med tanke på att det inte dricks alkohol här och bara ett fåtal restauranger serverar.  Jag håller mig helt till mineralvatten.

Gillar

Kommentarer

  • 26 aug 2015 15:03
    Bella50

    Kram ❤️👏

  • 26 aug 2015 16:31
    Tita

    Pepp på dig du är snart hemma igen! Njut så länge det varar!

Logga in för att skriva en kommentar.