icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
22 juni 2019 06:22
14

En tung period men nya insikter för mig framåt

Det var längesedan jag skrev och jag har haft en ganska jobbig period och nästan gått in i en depression och gråtit mycket.  Märklig känsla att inte kunna styra sina tankar och känslor.  Jag som alltid brukar vara glad när jag vaknar på morgonen har känt en förlamande trötthet.  

Jag blev också kraftigt förkyld under Kristihimmlelsfärdshelgen och haft svårt att återhämta mig.  Motionen har fått vika åt sidan men imorgon är det dags för ett pass på Friskis igen.  

Jag har också tappat mina sunda vanor när det gäller mat men igår tog jag fram min LCHF-kokbok och tänkte på hur mycket god mat man kan laga. Jag känner mig inspirerad och ett steg i rätt riktning.  

Vi har haft goda vänner här från Marocko som har bott här en vecka.  Först var jag lite rädd att de kom i fel ögonblick med tanke på hur jag känt mig men de gav mig mycket positiv energi. Intensiv men rolig vecka. 

Planet gick i morse kl 6.00. Väldigt tidigt och A gick upp kl. tre inatt och skjutsade dem.  Det är skönt på sätt och vis att allt går in i normala gängor samtidigt som det känns lite tomt.  

Det är så lätt att tappa taget och framför allt att inte ta hand om sig själv. Jag tänkte på det när vi städade och fixade för fullt förra helgen innan de skulle komma.  Det blev stressigt och jobbigt men så fint när allt var klart.  Det är något som borde göras oftare och ger välbefinnande.  Vi har båda haft en stressig period och städning handlar precis som mat om goda vanor.  Nu ska ska jag ta med mig de här tankarna och sätta upp några mål för mig själv som handlar om att må bra. 

Gillar

Kommentarer

 • 22 jun 2019 06:48
  Bella50

  Mee..n vad tråkigt att höra...men du är en kämpe , som i grunden ” kan receptet” för eget välmående 👏

  Gott att var två som hjälpas åt och stöttar varann. ❤️

  Nu får du vara rädd om dig och göra / njuta av det som ger / inte tar energi.✌️

  Varmaste kramar och tankar till dig. 🥰👍💐

  Senast uppdaterad 22 jun 2019 06:49

 • 22 jun 2019 06:52

  Tack snälla Bella! Det har verkligen varit en tung period. Du har helt rätt att jag kan  receptet men saker har hindrat mig att plocka fram det.  Nu ska det bli annorlunda! 

   

  Visst är det fantastiskt att jag har A och en bra relation är grunden för allt.

  Kram tillbaka och ha en fin midsommardag. heart

 • 22 jun 2019 06:58
  Bella50

  Jag har verkligen saknat dig härinne. 

  Det kom en schackspelare till min loppis som skulle åka med husvagn , barn och barnbarn spela nån turnering. Glömt var....

  Han kände till dig och din schackblogg....så världen är liten.

  Han sa att du var jätteduktig och hade mött dig nån gång.🥰✌️

  Senast uppdaterad 22 jun 2019 07:12

 • 22 jun 2019 07:03

  Men så roligt med schackspelaren och att han även kände till min blogg. Kul och världen är liten som du säger.. Undrar vem det kan vara men det kommer kanske fram någon gång.. :-) 

 • 22 jun 2019 08:08
  gittan52

  Det är inte bara att "rycka upp sig" när nedstämdheten kommer.  Det är inte heller lätt att hitta orsaken till känslorna. 
  Hoppas att det vänder för dig nu och att du kan njuta av sommaren.

 • 22 jun 2019 08:19

  Tråkigt att höra att du inte mår bra. De är lätt att släppa rutiner när man mår dåligt. Finns det en specifik orsak till att du är nedstämd eller är det mer diffust? Det kan vara bra att prata med en kurator eller liknande., att bara få prata med någon. Det är jättebra att du fortsätter äta sunt och gå på friskis och gör roliga saker för att få positiv energi. Hoppas du mår bättre snart! 

 • 22 jun 2019 08:55

  Tack Gittan och det är rätt att det inte bara är att rycka upp sig.  En svår känsla när gråten bara kommer och känslorna tar över. Det var nog bra med en typ av förändring när gästerna kom på besök och det känns som jag har mer energi nu. 

  Tack Mosel, och det är precis som du skriver att det är lätt att man tappar sina rutiner när man inte mår bra.  Risken är ju att det blir en ond cirkel och det känns som jag kan stoppa det nu och har energi till förändring.  Det finns faktisk en orsak till att jag blivit nedstämd och inser att jag måste förändra en del saker runt omkring mig.  Friskis är fantastiskt nu och nu var det så längesedan jag gick så det ska bli härligt med ett pass imorgon. En bra medicin! :-) 

 • 22 jun 2019 09:49
  Arrietty

  Din iakttagelse är värdefull, att det är så väldigt lätt att tappa rutiner när man hamnar i obalans och tappade rutiner leder till ännu mer obalans... så svårt att vända men kanske ginge det om man blev mer medveten redan från start så att man kunde bromsa innan man hamnat i läget där det bara inte går att "rycka upp sig"... det du skriver om att det visserligen är kämpigt att städa för gäster men väl värt det eftersom man (eller åtminstone jag) genast mår bättre när det är fint omkring mig - det vore bra om jag kunde känna mig lika tvungen för min egen skull.

  Hopps iaf att det går åt rätt håll nu, jag gillar dina inlägg och blir glad när du visar dig här!

 • 22 jun 2019 09:58

  Tack Arrietty för värmande ord och fina ord!  Jag har tänkt så mycket på hur lät det är att tappa rutinerna när man är i obalans.  Det är som man är försvarslös.. Betyder det att man måste ha en stabil sköld som alltid fungerar om man ska tänka i bilder ,för livet är ju inte sådant att det inte händer saker som påverkar oss starkt.. 

  Det betyder mycket att ha fint omkring sig och jag vill verkligen hålla efter nu och precis som du skriver att varför inte göra det för sin egen skull.  Ta ett ryck några timmar en söndagmorgon t.ex och städa alla golv.  Det är ju verkligen en fin känsla efteråt. 

  Tack igen för det du skrev som gjorde mig glad. :-) 

 • 22 jun 2019 11:38
  Bella50

  Jag hoppas du känner stödet härinne...och att många saknat dig.

  Livet  går verkilgen inte ” på räls”....och då finns vi alltid här.

  Kramiz 🥰😍

 • 22 jun 2019 12:10

  Tack Bella och det känner jag verkligen. Betyder så mycket ! heart

 • 22 jun 2019 15:57

  Tack och vad fint sagt Lissalo! Det värmer och du finns alltid där.. heart

 • 22 jun 2019 19:36

  Skönt att du mår bättre. Sköt om dig!

 • 22 jun 2019 19:49

  Tack JeannieO! 

Logga in för att skriva en kommentar.