icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
5 april 2020 19:40
6

En trevlig utflykt

Jag har varit lite tungsint senaste tiden och inte så konstigt med tanke på det som händer i världen. Påminns om det varje dag på arbetet och har svårt att släppa tankarna. Dock måste man skingra tankarna ibland och jag har varit mycket inomhus senaste tiden.  Förra helgen fick A ta en lång promenad ensam och jag satt hemma för mig själv.  Nu bestämde jag mig för att ta fasta på Gittans kommentar och råd i mitt förra blogginlägg att fa en tur kring Säbysjön.  

Faktum var att jag har bott här länge men aldrig hört talas om Säbysjön och det var samma för A. Jag ville först åka bil dit men det visade sig vara hur nära som helst och en fantastisk plats.  Känner mig riktigt glad när jag tänker på vår fina promenad och jag inser vad gott nature gör oss.  Sjön ligger vi Säby gård och finns både ridskola där och fågeltorn.  Mycket vackert och rogivande och vi ska tillbaka dit nästa helg. Så tack Gittan för dtta fina tips.. :-)   Fascinerad att man alltid kan upptäcka nya saker fast man bott på en plats länge.. 

Jag behöver röra på mig mer känner jag i och med att jag inte längre går på Friskis.  Nu när jag mår mycket bättre ska jag träna hemma.  Kan inte sägas nog så många gånger hur viktigt det är med rörelse. 

Matmässigt har helgen gått bra och jag gjorde laxgratäng med spenat som är så god och nyttig och även min vanliga äppelkaka utan socker.  Jag har gått upp i vikt och inte för jag äter fel utan mer för att jag inte rör på mig.   

7223b9ad-68c6-4954-b218-df0b914ff5f4.jpg1b259f4f-2774-4255-9d1a-01c1a4cb9d6e.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 5 apr 2020 21:47

  Tack för tipset, ska försöka ta mig dit någon helg. 

 • 5 apr 2020 23:00
  Bella50

  Åh vad mysigt. Jag saknar verkligen mina stavgångsturer i vår fina omgivning här.

  SVT har tydligen morgongympa varje vardag nu under denna coronatid.

  Det hörde jag på radion när jag själv stod på motionsbandet.

  Lovis kör med dom nu vet jag. H

  det bra ❤️🐥🐓🐣

 • 6 apr 2020 08:19

  Träna med Sofia finns även på SVT play.

 • 6 apr 2020 12:29
  gittan52

  Vad roligt att ni kom iväg!

  Den nedersta bilden känner jag inte igen. Det är väl inte Säby Gård?

  Gick ni runt så att ni även passerade Översjön? Om inte så är det ytterligare ett tips. smiley

  Det gör så gott för kroppen, och knoppen, att röra sig ute i naturen. Hunden Harry och jag har varit ute i skogen i 2 timmar nu på förmiddagen. Bara att sätta sig på en stubbe och lyssna på fågelsången gör gott!

 • 11 apr 2020 09:07

  Ja det var jättebra tips,Gittan.  Precis vad vi båda behövde.  Lustigt nog trodde vi att vi hamnat runt Säbysjön men det var Översjön.  Det var hur fint som helst där så det gjorde inget.  Finns mycket att utforska i sitt närområde. smiley

 • 11 apr 2020 09:14
  gittan52

  Aha; det var därför jag inte kände igen byggnaderna på andra sidan sjön smiley

  Jag har inte gått runt den själv, bara på enda sidan där alla scoutstugorna finns.

Logga in för att skriva en kommentar.