icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
18 juli 2015 21:35
6

En lyckad fest och märkligt med tidens tand

Jag är mycket nöjd och glad över en trevlig och lyckad fest. Matmässigt helt ok. Två små glas av alkholfritt bål, sedan rostbiff med halloumiost och bulgursallad, ett glas vin och som avslutning kaffe och tårta. Tårtan en hembakt sak var så vansinnigt god och sommaraktig att jag spontant ville ta en bit till men lugnade ned mig. Det är min egen regel att jag tar aldrig om, vare sig mat eller portioner när jag är bortbjuden och det känns bra att hålla sig till.

Vädret var helt makalöst. Från att varit en tråkig gråmulen morgon fick vi en dag i strålande sol. Underbart ! 

Hon som fyller år och hennes man har jag känt i nästan fyrtio år. Det är lång tid och jag bodde inneboende där när jag var 17 år. Jag minns att vi drack te när vi träffades första gången och hon berättade att hon precis firat sin fyrtioårsdag och tyckte det var lite vemodigt att lämna 39årsstrecket. Jag minns att jag med ungdomens brist på empati när det gällde sådana saker bara kände en stor förvåning och jag sade det inte högt men tänkte tanken tydligt. " Vad spelar det för roll.. ". I mina ögon var hon gammal.. 

Hon berättade också att hon var tillsammans med en man och jag såg framför mig en äldre stabil herre. När jag gick därifrån mötte jag en ung kille i trappan som hejade glatt på mig. Han såg ut som sjutton år ungefär. Det visade sig att han var tjugofem år och den man hon var tillsammans. Inget jag hade förväntat mig. Femton års ålderskillnad och många olyckskorpar skakade på huvudet och sade att detta kommer aldrig att hålla. Så fel man kan ha  i livet och de är fortfarande tillsammans och gifta  efter fyrtio år. 

Jag träffade en annnan kvinna som det var längesedan jag såg.Närmare bestämt fyrto år sedan ! Jag minns det som igår för jag öppnade dörren till rummet jag skulle flytta in i som inneboende. Då såg jag henne på golvet i full färd med att packa ihop. Hon lyfte på huvudet och sade att kommer du nu men jag är snart färdig. Ung som jag var fick jag så dåligt samvete när hon lyfte sitt trötta huvud från sin väska. Jag minns också att hon hade ett par randiga snygga byxor på sig som var modernt på den tiden. Vet inte varför byxorna etsade sig fast i mitt minne men vissa bilder kan göra det av någon outgrunlig anledning. 

Nu träffades vi igen och nog kan man säga tidens tand och mycket som hänt. Fascinerande. 

A gjorde succée. När han gick iväg för att hämta mat viskade en av kvinnorna till mig att han var så trevlig och fantastisk. Jag svarade att jag höll med.. smiley

Jag pratade länge med en annan väninna till värdinnan och jag minns hur hon på en annan av festerna då jag hade en åtsittande kjol och var rund om magen tog på min mage och frågade om jag väntade barn, det var femton år sedan och jag tyckte det  var jobbigt och taktlöst. Nu frågade hon mig om jag fortfarande jobbbade varvid jag bet ifrån med att jag hade ungefär tio år kvar i arbetslivet. Hon sade då att det är så svårt att veta var man är i ålder men jag tycker ändå man ska vara lite försiktig. Taktlöshet kallar jag det för samtigt som jag tror att om man är nära 80 år tycker men det inte är så stor skillnad på 56 eller 66. 

Nåväl, jag låter inte detta fördystra denna fina dag. A och jag fick en trevlig bilutflykt tillsammans dessutom längst vackra Sörmland. Som sagt en riktigt trevlig fest och dag. Jag trivdes också bra i och tyckte om min nya sommarklänning. 

Gillar

Kommentarer

 • 19 jul 2015 09:27
  Bella50

  Fin du är. Jag sa ju att det skulle bli bra. 👍🌹

 • 19 jul 2015 09:54

  Tack snälla Ebbesmor och Bella. Ja en riktigt lyckad dag och kändes bra. A filmade också och vi ska skicka filmen som ett tack och det blir ju ett fint minne. Önskar en fin söndag. 

 • 19 jul 2015 10:06
  wilda16

  Hej Eleganz du år jättefin. Det verkar som en jättekul fest och det är alltid kul att träffa människor ur sitt förflutna. Det är bara en sak som du skrev som jag funderar över. Du skriver om ålder. Det är jättesvårt att gissa ålder när man kommit upp lite, det finns  50 åringar som man gissar har gått i pension och det finns 80 åringar som man tror fortfarande jobbar. Jag tror inte att personen ville vara elak eller respektlös utan jag tror att hen inte kunde avgöra. Sedan kan man ju ifrågasätta om man ska ta upp en sådan frågeställning.

  Ha en bra fortsättning på helgen

 • 19 jul 2015 10:39

  Hej Wilda, tack för fina ord och det var så roligt att känna sig fin på festen och det blev väldigt lyckad  Du har faktiskt rätt om ålder och jag tog illa upp och kanske också för att hon en gång i tiden  fällde en kommentar om min runda mage. Märkligt och skrämmande hur sådant ligger kvar och det är ju egentligen också mitt eget val att skaka bort sådant. Du har rätt att hon nog inte ville vara  respektslös utan helt enkelt hade svårt att bedöma ålder som hon mycket riktigt sade. Hon jobbade själv på Hemtjänst en bra bit efer pensionen.  En lyckad dag som sagt och när jag ser ut över den gråmulna förmiddagen känns det fantastiskt med denna vackra soliga dag igår. Önskar dig också en fin fortsättning på helgen. 

 • 19 jul 2015 11:45
  ImmaAmmi

  Du är jättefin i den klänningen, riktigt elegant; festdagen verkade också som den blev lyckad, med vackert väder och allt.  Roligt att de gillade din A också!

  yessmiley

 • 19 jul 2015 11:52

  Tack ImmaAmmi och vad fint skrivet. Roligt när allt blir så lyckat och att kunna gå på fest tillsammans. Extra roligt efter A:s fastemånad som nu tagit slut. Vädret var som en dröm och tur med tanke på att vi var 56 personer för det hade svårt att vara inomhus allihopa. 

Logga in för att skriva en kommentar.