icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
7 december 2019 18:28

En lugn lördagkväll och njuter av stillheten

Har varit ganska hektiska veckor men nu börjar allt lugna ned sig.  Den här helgen inget bestämt och vad skönt det känns. Känns som en gåva, att se ut och se alla vackra ljus i alla fönste,r och veta att jag är ledig imorgon.  Så välbehövligt att få vila lite. 

Som jag skrev tidigare känner jag mer och mer hur farlig stressen är.  Förra söndagen spelade jag en schackmatch i Tyresö då det var allsvenskan.  Jag gav mig iväg hemifrån vid halvnio och hittade några klubbkamrater vid Gullmarsplan trevligt nog. Jag var lite osäker på hur man hittade dit och det visade sig vara väldigt svårt. Vi gick i tjugo minuter denna kalla vinterdag innan vi kom fram.  När vi väl kom fram längtade jag efter en kopp varmt kaffe men inget var färdigt när vi kom. Sedan samma tråkiga visa som jag skrivit om tidigare i schacksammanhang.  Bara vitt bröd och alla får bre själva och göra sina egna smörgåsar.  Inte ens en paus utan alla vill hem så snabbt som möjligt.  Eftersom vi spelar på tid blev resultatet att jag åt knappt något alls på sex timmmar.  Inte bra och jag hamnade återigen i fällan med en chokladbit och bulle när jag kom hem.Något måste göras här och till min nästa turnering som är nu i mellandagarna ska jag ta med mig mat. 

Har verkligen börjar fundera på vad socket gör med oss och hur farligt det egenligen är.  A köpte sockerfria kakor idag och de var riktigt goda.  Bättre att ha dessa som vana om man vill ha något till kaffe än de som är fulla av socker. 

Vi var på konferens förra veckan på Hessellby slottt.  Verkligen en vacker plats och vad många fina slott det finns i stockholmsstrakten när man börjar tänka efter.  En väldigt bra och givande konferens. 

Ett av målet var att lära känna varandra.  Jag brukar vara kritisk till en del sådana övningar men här var det en som var riktigt bra. Nämligen speed-dating med färdiga frågor.  Det var bra frågor, sådana som man behöver ställa till sig själv ibland.  Några exempel:     " Vad är du mest stolt över vad du har gjort i ditt liv? "  Vad drömmer du om att göra i livet " ?  

Roligt nog visade det sig att jag hamnade mitt emot en kollega jag inte kände så väl när det gällde frågan om vilken dröm man har och vi bar på samma dröm nämligen att skriva en bok..  Hon hade precis som jag gått en skrivarkurs och vad roligt när man plötsligt upptäcker att man har så mycket gemensamt. 

Hesselby slott hade fina rum som var tapetserade med gamla tidningsurklipp.  Passande nog fick jag ett schackproblem från 1950 över min huvudkudde.. Kändes hemtrevligt och tryggt . 

Få se hur mina matvanor kan bli framöver.  Känns som en del saker behöver korrigeras när det gäller helger men att vardagar går bra.  För en tid sedan gjorde jag en köttfärspaj med olivolja och mandelmjöl som pajdeg och den blev väldigt god och mättande.  

Tror verkligen att det är LCHF jag ska satsa på och hålla mig till.  Sund och enkel mat. 

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.