icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
22 januari 2017 09:19
4

En god helgkaka

En riktigt trevlig lördag igår i hemmets tecken. Skönt att få i ording efter en intensiv vecka. Jag tog en sväng ut i Jakobsbergs centrum och köpte fina vårblommor. Köpte även ett vackert halsband från Calvin Clein. Kunde inte motstå det helt enkelt och så stilrent och fint. Nu längtar jag som ett barn att få ha det på mig.. :-) 

Vi har för vana att äta något gott när vi fikar på lördagkvällarna och köpt något färdigt. " Köp något gott" sade A til mig när jag gick ut och jag berättade att jag skulle baka istället. Jag ville nämligen prova ett recept på en mjuk kaka med banan och valnötter från paleo. Första gången jag använde kokosolja och känner mig förvirrad att det är så stelt och undrar om det finns flytande. Jag får lära mig. Jag värmde enligt receptet och kakan blev faktiskt väldigt god. Jag skriver faktiskt för att jag har aldrig lyckats baka så bra när det gäller sockerfria varianter men denna blev riktigt god och A höll med. Han tycke dock att jag borde ta mer honung nästa gång men jag ska inte göra det för jag tror att smaklökarna kommer att vänja sig helt enkelt. 

Igår åt vi riktigt goda ugnsrostade grönsaker. Härligt mjuka och smakrika och det är så gott med jordärtskockor på detta sätt. Idag ska vi ha ugnsbakad lax i folie med sötpotatis till. Ska bli spännande att prova sötpotatis. 

A var uppe tidigare än mig i morse och jag såg att han hade kokat gröt och lagt i små formar. Man får väl säga att matlagningsaktivitet är ganska hög i de nygiftas hus.. :-) 

e129ef3e-82aa-4b90-a543-386737a852f2.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 22 jan 2017 09:44
  Tita

  Åh så fin kakan är och pepp på de nygifta och på matlagningskonsten😄😄👏👏

 • 22 jan 2017 09:47
  aregnisw

  Så trevligt ni har det nygifta och allt, härligt smiley

 • 22 jan 2017 13:39
  Bella50

  Jag tror DU har fångat / förärats att möta en av de få "självgående, romantiska och omtänksamma männen" jag skrev om i aregnisw blogginlägg idag... grattis . 😍👍❤️

  Kakan ser "farligt" god ut...😲

 • 22 jan 2017 20:49

  Tack för tipset kokosoljan LissaLo, både att få den flytande och utan smak.  Sötpotatisen var så god idag och kändes välgörande. 

  Tack Bella, och tror du har rätt angående din beskrivning. A har dessa egenskaper !  Det var inte gröt han gjorde i morse utan ris á la malta men det gör inte saken sämre.. :-)  Kakan blev fantastisk. Lite "farlig", ja men det är bra ingredienser med kokosmöj, kokosolja samt honung istället för socker.  Bra att som lite extra till helgen. En av de godaste kakor jag ätit i dessa sammanhang. 

Logga in för att skriva en kommentar.