icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
28 augusti 2016 17:16
13

En fantastisk flygvärdinna på resan hem

Var lite vemodigt att säga adjö till A igår i Spanien.Samtidigt kanske det är bra för mig med lite egen tid här hemma. Fokusera på nya tjänsten, L7 samt att han får tid med sina söner.

Jag var lite nervös för flygresan hem och beställde in ett glas vin för att lugna mina nerver. Det var en liten flicka bredvid mig och hon kräktes över både golv och säten. Man blir lite handfallen vid sådana ögonblick men en handlingskraftig flygvärdinna kom direkt och flyttade mig till en annan plats och städade och fixade. Platsen jag hamnade på var bakom en kvinna som fick syrgas. (!) Ingenting för mina redan spända nerver direkt men flygvärdinnan var där hela tiden och hjälpte kvinnan. När vi gick av planet senare frågade jag hur hon mådde och det visade sig att hon blivit väldigt yr under flygresan.

Den fantastiska flygvärdinnan tyckte synd om mig men det var ju inte synd om mig egentligen utan om de som blev sjuka. Känns så bra att ha sådana lugna och trygga personer och hon var i sextioårsåldern. Att jobba på flyg kräver väldigt mycket egentligen och många saker man inte tänker på. Hon kunde sin sak!

Resan flöt på smidigt och jag hade förbeställt en taxi som väntade på mig vid ankomsten. Väldigt smidigt.

 

Gillar

Kommentarer

 • 28 aug 2016 17:55
  chicha

  Tur att de förstått att flygvärdinna är ett serviceyrke där man kan vara hjälpt av erfarenhet. Tror att det för inte allt för länge sedan var en övre åldersgräns och krav på hur man skulle se ut. Rätta mig om jag har fel.

 • 28 aug 2016 18:02

  Oj, vilken händelserik hemresa. Vi hade vid vår hemresa en som var mycket flygrädd snett bakom oss och när det blev mycket luftgropar satt hon skräckslagen. Då kom en av de manliga flygvärdinnorna och pratade lugnt med henne. Efter resan berömda han henne för att hon hade klarat resan så bra. 
  Stor skillnad mot den service jag har märkt i USA. Värst tyckte jag när flygvärdinnan gick runt och tuggade tugummi.

 • 28 aug 2016 18:07

  Ja det var verkligen händelserikt och jag ville bara dricka ett glas vin och sitta helt i egna tankar.. Skönt med så bra personal som ser sina passagerare. Jag har flygit en gång med Aeroflot och det var inte alls samma sak kan jag lova.. Usch!

  Vi hade luftgropar på resan ned och kaptenen sade till om det. Jag tycker det är lite jobbig känsla även om det inte är farligt men nu på hemresan var det knappt några skakningar alls. Knappt att man tänker på att man är i luften..

 • 28 aug 2016 20:13
  marre64

  Visst är det härligt med folk som kan sitt jobb, och verkligen trivs med det. 

 • 28 aug 2016 21:55

  Tack Lissalo! :-) 

 • 28 aug 2016 22:15
  Bella50

  Välkommen på tåget ...👏👍

 • 28 aug 2016 22:16

  Tack Bella och du inspirerar! 

 • 29 aug 2016 00:39
  ulla165

  Det var en professionell flygvärdinna ni hade! Jag kommer inte ihåg vart vi var på väg den gången, men det var dåligt väder - nästan storm. Kaptenen välkomnade oss ombord på planet och säger i högtalaren: Välkomna... osv det blåser... osv jag hoppas vi kommer fram! - Det blev alldeles tyst i kabinen... och mina knogar blev om möjligt ännu vitare... Sedan hördes kaptenen i högtalaren: Vi kommer fram! Vi kommer fram! - Det var så dags då. Alla satt nog stela hela resan...

 • 29 aug 2016 07:28

  Oj vilken hemsk upplevelse Ulla! Så får man inte säga som kapten för man har ett väldigt ansvar. Jag som är lite flygrädd lyssnar extremt noga när kaptenen pratar, t.om hur rösten låter.  Denna kapten fick sig nog en ordentlig tankeställare och vissa saker skämtar man inte om som sagt.

 • 29 aug 2016 07:47
  Bella50

  Jag är bara så lycklig och fri när jag flyger. Så olika det är. Nu var det några år sen...

 • 29 aug 2016 07:48
  Bella50

  Jag är bara lycklig och fri när jag lyfter. Så olika det kan vara 😧

 • 29 aug 2016 11:00
  ulla165

  Jag är lite obekväm, måste jag erkänna. Ändå har vi varit med och flugit med våra vänner i deras 6-sitsiga piper. Det har tgit av mycket av rädslan,men det är dock ett främmande element...

 • 10 sep 2016 21:30
  52Stinas

  Jag älskar att flyga.  Flyger hellre än åker bil. Går snabbare fram än tåg. Jag blir mindre trött av att flyga än andra färdsätt. Det senaste året har jag inte behövt tugga tuggummi vid start ich landning heller. 

Logga in för att skriva en kommentar.