icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
6 december 2013 07:05
4

En dag späckad med choklad och godis

Hade en mycket trevlig kväll med fint och gott julbord. Dessutom ett bra samtal med en kollega jag inte har pratat med så mycket och roligt att lära känna varandra mer. Mycket lyckat med andra ord. Kände inte alls att jag åt för mycket utan bara några kakor till efterrätt vilket må vara hänt annars bara bra mat i princip. Mycket lax som är så otroligt gott. "Problemet" började igår på jobbet med ett långt möte där det lades fram godis, choklad och pepparkakor. Jag som aldrig äter godis satte igång, för mötet gjorde mig trött och godissuget höll i sig hela dagen. Inte bra och det är sant att socker triggar igång ett behov. Nu blir det nolltolerans mot sådant framöver och ska det bli godis blir det på helger när jag träffar A,. På jobbet låter jag skålarna vara precis som jag gjort tidigare. Så med andra ord får den jättelika daimpåsen stå ifred idag . Iallafall när dag gäller mig.. :-) Det är många som ser det som ett problem att det bjuds på saker och ting och speciellt då på arbetsplatser. Bland annat en av mina väninnor som förbannar detta med vetelängder och kaffebröd men hur det än är är det fel sätt att tacka problemet. Allt handlar om ens eget förhållningssätt till detta. Det är lika dumt som när det står på löpsedlarna - som det gjorde för ett tag sedan angående ett reportage från Lyxfällan - storvinsten förstörde hans liv. Det är väl inte vinsten som förstörde livet. Att vinna pengar är något bra och positivt. Det är hans eget sätt att hantera situation som förstörde det hela. Vi får aldrig göra oss till offer utan inte glömma att livet består av val och vi har eget ansvar. Nu väntar en intensiv arbetsdag. Utan godis.!. Imorgon har jag planerat ett Friskispass. Det är så skönt att röra på sig.

Kommentarer

 • 6 dec 2013 07:27
  utter
  Bra tänkt, gällande förhållningssättet. :)
 • 6 dec 2013 07:28
  Tack och blir så fixerad vid godis om jag börjar äta när jag sitter och jobbar. Bättre med lite valnötter eller en liten bit mörk choklad till kaffet. :-)
 • 6 dec 2013 09:37
  Dessa sötsaker är verkligen triggande, tar man en så är det färdigt. Bara man låter bli så går det ju bra, men börjar man så går det inte att sluta. Pepp till en bättre dag utan sötsaker.
 • 6 dec 2013 15:48
  lenaek
  Så sant som det är sagt!

Logga in för att skriva en kommentar.