icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

På väg!

1097176
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
29 augusti 2015 11:41
4

En dag med många intryck

Igår var vi bortbjudna till A:s systerson på lunch och det var mycket trevligt om dock lite speciellt när jag inte kan kommunicera. Min spanska räcker inte än så länge men det kommer att bli bättre. :-)  Systersonen och hans fru har ett eget företag och jobbar med catering och levererar mat till fester. Driftiga människor och vilken mat de serverade! För första gången fick jag äta couscous och vad gott det var. Jag har ätit någon gång i Sverige men det räknas inte och det är INTE couscous. Jag frågade lite om ingredienserna och dels tar det lång tid att laga till och mycket kryddor samt även en massa saltat smör. Inget för LCHF men ibland måste man lägga det åt sidan när man går bort. Vi åt alla på samma tallrik på marockanskt vis och denna gång var jag redo att göra det. A har ju gjort det sedan han var liten och jag tycker det är så lustigt och lite konstigt om jag ska vara ärlig men att resa är att prova olika saker. Finns också en oskriven regel att man håller sig på sin egen del av tallriken även om det finns människor som inte följer den alltid fick jag höra igår..

Till efterrätt blev det en fantastisk hemgjord marängtårta. Känner att i sådana här sammanhang är det en omöjlighet att tacka nej bara för att vilja hålla igen. Nej, livet måste vara så att man kan ta emot det som bjuds ibland och speciellt när vardparet ansträngt sig så med denna tårta. Däremot tackade jag nej till en bit till vilket jag tycker man har rätt att göra.. smiley

Det var en mycket trevlig familj och A:s syster som var med tyckte jag blivit så smal mot förra året och som alltid kul att det märks. A:s systersons fru var en så omtänksam person och när vi hade ätit tårta kom hon fram med en fin liten ask till mig med en blomma på. En present! Behöver jag säga att jag kände mig helt tillintetgjord och att det kändes för mycket. Jag hade köpt en choklladkartong från Sverige men inget annat speciellt då jag inte visste att vi skulle dit. Jag öppnade paketet och det var en väldigt fin klocka som var vackert som ett smycke. Det lustiga är att jag behöver en klocka och hade tänkt köpa en via nätet men tänkte att det är bättre att prova och se hur den känns. Nu fick jag en som genom ett trollslag ! Jag blev verkligen glad och att mötas av så mycket värme och gästfrihet är helt fantastiskt. Går inte att beskriva känslan och om jag ska försöka är det som att man blommar inifrån..

Sedan åkte vi hem i taxi då detta var i en annan stad. Satt tillsammans med A i framsätet på marockanskt vis. Inga säkerhetsbestämmelser här inte..

Väl hemna sov vi en timme och sedan var det dags att träffa två av A:s vänner kl nio på kvällen. Vi gick ut för att fika och det var trevligt även om det även här tar på krafterna att inte kunna kommunicera fullt ut. Måste lägga på ett kol på spansksastudierna i höst... Jag tog en kopp te och var lite hungrig så det fick bli en bit sockerkaka. Inte den perfekta dagen matmässigt men ibland blir det så. Några avsteg kan det bli ibland. Goda vanor ska vi sträva efter och medvetna avsteg får aldrig tendera till att bli dåliga vanor.

Gillar

Kommentarer

 • 29 augusti 2015 17:52
  aregnisw

  Ni verkar ju ha det så trevligt och att tacka nej till den trevliga familjen skulle ju vara väldigt svårt, i mitt fall är det lättare att tacka nej till det mesta eftersom jag är glutenintolerant.

 • 30 augusti 2015 09:03
  LUAL

  Jag förstår din tanke med att inte tacka nej. För mig händer liknande när jag är på tjänsteresor och man får affärslunch.

  Det du beskriver känns som en helt annan värld från den vardag vi har här, spännande.

  Om du vill läsa spanska kan jag rekommendera Instituto Cervantes, om du inte redan läser där.

 • 30 augusti 2015 09:51
  Bella50

  Du gjorde helt rätt val....du gör nya val idag. Inget att oroa sig för, tycker jag. Ha det nu så bra i Spanien i veckan....och snart är du hemma igen...och vår resa tillsammans fortsätter. Kram ...på väg hem från mitt sidospår. ❤️😎

 • 30 augusti 2015 09:54

  Tack LissaLo och du har helt rätt. Man kommer närmare varandra när man får uppleva detta tillsammans.

  Aregnisw, ja verkligen trevligt och i ditt fall är det ju annorlunda att tacka nej naturligtvis.

  Lual, förstår dig när det gäller tjänsteluncher och tror man måste leva så att man har marginal i livet att inte behöva tacka nej helt enkelt. Vissa situationer är svåra och man får ta till knepet att äta lite och sakta samt inte ta om. Tack för tipset om spanska men jag läser just nu på ABF och vi är bara fyra personer vilket känns väldigt bra och nästan som privatundervisning.

Logga in för att skriva en kommentar.