icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

På väg!

1074616
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
22 April 2014 21:50
5

Chockad över bilderna

.. i senaste numret av M-magasin av fotografen Loloi. Gravt överviktiga kvinnor och jag ska vara brutalt ärlig att det ser groteskt ut. Rubriken är att dessa kvinnor känner sig vackra. Visst är det fint så. Jag har själv sett Elefantmannen en gång i tiden och blev berörd hur han kammade sig framför spegeln och tyckte han var fin. Vi har alla behov att att känna så men denna övervikt är faktiskt också en hälsofara och ska inte hyllas. Zornkulla, kvinnliga former, att tycka om sig själv är en sak. Dessa bilder är frånstötande enligt min mening.

Kommentarer

 • 22 Apr 2014 22:02
  Flamenco
  ja jag blir ju tvungen nu att tjuvkika i M-magasin nästa gång jag är i affären :-)
 • 22 Apr 2014 22:00
  Jag förstår dig och håller helt med dig. Men är övertygad om att om du hade sett bilderna skulle ha hållit med mig. Detta är helt enkelt inte vackert och dessutom en signal om att det är hälsofarligt. Så mycket fett ska kroppen inte bära på. Kvinnliga former och extrakilon är en helt annan sak än vad dessa bilder visar.
 • 22 Apr 2014 21:55
  Flamenco
  Nu har jag inte sett dessa bilder. men med tanke på hur många gravt underviktiga kvinnor som visas upp på reklampelare och annonsplats i alla modemagasin så kan det väl vara bra med lite motvikt. Dessa fotomodeller som vi är helt vana vid har också en ohälsosam vikt. Vad som är skönhet är i mycket något kulturellt. Jag tror vi skulle må bra av att våga se oss som vackra även om vi är överviktiga. Skönhet har med så mycket mer att göra än kilon. Zornkullorna hade nog en BMI en bra bit över 30. Hur många av oss här på MD kan uppskatta att våra kurvor också kan vara vackra?
 • 22 Apr 2014 22:26
  Intressant diskussion. Jag ska också kika i tidningen. En väninna till mig har i flera långa perioder bott på Jamaica. Hon är smal, väldigt smal, och dessutom väldigt vältränad. Här hemma är hon en som kvinnor avundas, hon känner dig snygg, fräsch och stark och smidig. På Jamaica däremot kallas hon spinkis och känner sig ynklig när männen hyllar kurvor och kvinnorna tittar på henne som på en olyckssyster och säger "mopane!" = flytta på dig lilla sticka, till henne på bussen när de vill få plats på sätet intill.
 • 22 Apr 2014 22:31
  Ja det är verkligen intressant och man kan fundera på detta att skönhet ligger i betraktarens ögon och att tycka om sig själv. Jag är ingen person som är väldigt kritisk eller dömer andra men ska säga helt ärligt att när jag såg dessa bilder blev jag illa berörd. Chockad precis som jag skrev.

Logga in för att skriva en kommentar.