icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
23 november 2014 21:07
2

Bråk i tvättstugan

Idag har jag varit och sett på en schacktävling i Täby och det var roligt och spännande. Efter det ville jag egentligen skrivva en artikel om schack men ville göra klart tvättstugan först som var bokad 19.00. Döm om min förvåning när någon hade tagit min maskin och jag fick stå i tvättstugan en halvtimme och vänta. Kände mig riktigt irriterad och arg även om jag vanligtvis är dem som brukar vara ganska tolerant i tvättstugan.

Jag var stridsberedd när mannen kom som hade tagit min maskin och när jag konfronterade honom var förklaringen att någon hade tagit hans maskin. Hmm. Jag sade ganska skarpt är det inte ganska otrevligt att ta min maskin. Han sade sorry och log lite urskuldande. Jag var fortfarande arg men det visade sig att han bara skulle tvätta två maskiner så jag fick ta dem som han skulle haft egentligen och nu var lediga. Jag fick alltså fyra maskiner på ett bokningspass och kände mig genast gladare. När vi sågs för en stund sedan i tvättstugan log han lite trevande mot mig och jag log nådigt tillbaka. Fredspipa får anses ha skett.. :-)

Idag har blivit en lite obalanserad dag med mat och jag ska strax äta en väldigt sen middag nu när tvätten är klar. Det blir aubergine med nötfärs jag gjorde igår som jag inte provat ännu.

Kommentarer

  • 23 nov 2014 22:31

    Ja det skulle vara fantastiskt att ha egen maskin och tvätta lite då och då. Just nu tycker det känns så otroligt bra att ha tvättstuga i samma hus med tanke på att jag fick springa till ett annat hus förut.

  • 24 nov 2014 21:21

    Det har hänt mig också flera gånger att någon har spärrat tvättstugan, dvs att de inte tagit bort cylindern från dörren/låset så man inte kommer in, förmodligen glömt det hela eller är försenade. Ibland har jag sprungit runt och letat rätt lägenhet, då cylindern har ett nummer som även står på dörren till lägenheten men det är lättare sagt än gjort att hitta rätt då två stora hyreshus med totalt sex uppgångar tror jag delar samma tvättstugor, en liten med en maskin och en lite större med två tvättmaskiner och torkrum... Bland det jobbigaste var nu när jag flyttade hem och en av tvättstugorna var trasiga för då var det sån enorm kö på det ena tvättstugan. Jag som behövde tvätta typ allt jag hade och som legat i kartonger i tre år! Det var lite kris minst sagt och inte bara hos mig, varenda kotte sprang runt där nere och försökte hitta en tid. Så ja det är nackdelen med att inte ha en egen tvättmaskin. Nu är tvätmaskinen lagad i den andra tvättstugan och det är inte lika lång kö men det är nån veckas kö till tvättid på kvällar och helg, då man ju måste tvätta om man jobbar... Men har man tur blir nån klar tidigare så man kan ta det som är kvar av den tvättiden :)

Logga in för att skriva en kommentar.