icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
24 september 2018 22:20
4

Bra föredrag om att vara kapten

Idag var jag på ett r riktigt bra föredrag genom Trygghetsrådet om att vara kapten på sin egen båt.  Passar bra nu när  nya vindar blåser bildligt talat och gav mig många bra reflektioner och tankar om att styra sitt liv. 

Känns som jag så sakta börjar hitta mina rutiner även om jag har svårt att strukturera min tid. Har så mycket tid nu när jag inte jobbar och det  gör att jag kan undra hur jag hann allt tidigare när jag jobbade. Sanningen är ju att jag var ständigt stressad samtidigt som det gäller att hitta balansen nu och inte ha alltför lågt tempo i tillvaron.  

En rolig sak hände att en av deltagarna kom fram till mig när föreläsningen var slut och frågade om kunde luncha tillsammans. Jag blev verkligen glatt överraskad och vilket bra initiativ.  Vi åt på Åhléns och hade mycket att prata om och ska hålla kontakten.  Gav mig en extra energikick. 

Kände mig lite seg under kvällen och bestämde mig för att göra ett experiment och gå till Friskis. Jag var där igår och kände inte riktigt för att gå då jag var trött men ville se hur det gick. Mycket riktigt hade jag rätt i vad jag trodde. Jag blev pigg efteråt och glad under passet. Så härlig dynamik att vara i grupp och den här gången var det latinamerikansk dans. Extra imponerad att en man i 80-årsåldern var där och dansade.  Härligt att se och det verkade som han trivdes bland alla oss kvinnor.. :-) 

Kosten går bra för min del och det känns som jag har kommit in i bra  vanor. Jag håller vikten och min storlek och det vill jag fortsätta med. Ska se om jag snart blir motiverad att försöka gå ned lite mer men just nu räcker det med att hålla vikten för min del.  Det är många som kommenterar att jag har gått ned och de flesta säger samma sak. " Nu får du inte gå ned mer" "  Med en ganska bestämd och uppfordrande ton.  Ganska lustigt egentligen och man vet inte vad de egentligen menar.  Funderar dock inte så mycket då jag känner att jag mår bra och känner mig smidig och det är en härlig känsla. 

Gillar

Kommentarer

 • 24 sep 2018 23:03
  Bella50

  Vad härligt och ostressat du har det f.n. 

  Grattis till viktbalansen. Jag kämpar på med semestervikten...det går än så länge äver förväntan. 😄✌️

 • 25 sep 2018 06:28

  Det låter så bra det du beskriver, och jag känner igen mig i väldigt mycket. De där förnumstiga kommentarerna ” nufårduintegånermer” kan bli väldigt tröttsamma och jag tror inte de tystnar förrän jag börjar gå upp igen, vilket inte kommer att hända.

  Precis som du var jag ständigt stressad i mitt tidigare arbetsliv, och det har förändrat mig i grunden att bli fri från den piskan.

  Kapten i sin egen båt är ett bra uttryck, som jag känner att jag är nu, både bildligt och bokstavligt.smiley Det läser jag mellan raderna att du också är, eller kommer att bli. Vilken bra ide att gå till Friskis som ett experiment, när du kände dig seg! 

  Nya vänner är guld när livet ändrar riktning, det gäller att vara öppen för chanserna bara. Lycka till från mig!

   

 • 25 sep 2018 07:06

  Vad bra att du har hittat den träning som du gillar och att du testade att träna trots att du först inte kände för det.

   

 • 25 sep 2018 07:17

  Bella, tack och jag är verkligen glad över min viktbalans även om jag vet att det gäller att vara vaksam. Har fortfarande en svaghet för kaffebröd men mycket har förändrats.  Grattis till dig också då du tar tag i allt med samma beslutsamhet och energi som vanligt. 

  Seglar67, vad fint skrivet och tack.  Kapten i egen båt är en så bra bild och för dig extra mycket naturligtvis.  Du kanske känner igen henne som höll i föredraget igår.. ?  Anna-Karin S Öjerskog.  Det var så intressant för vi pratade även om hur lätt det är att fokusera på det negativa och inte nämna det som är bra. En sådan kommentar som att nu får du inte gå ned mer är ett typexempel på detta..Vi kan påverka mer än vi tror och inser. 

  Nya vänner är fantastiskt och vad mycket man kan ge till varandra. Så lätt att tro att man är helt ensam i sin situation.  

  Lual, känns verkligen bra att jag har Friskis. Nu i januari är det ett år sedan jag började träna på allvar och vad det har hjälpt mig.  

Logga in för att skriva en kommentar.