icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
30 augusti 2015 15:48
5

Besök på marockansk hårvårdssalong

Idag frågade jag A om det fanns någonstans där man bara kunde gå och tvätta håret och få det fönat. Han såg helt chockad ut och i hans värld existerar det inte att man bara går och tvättar håret hos frisören och fönat visste han inte ens vad det var.. Jag kände att det kunde vara skönt att bli lite ompysslad och vi gav iväg ut på jakt. Först var det svårt men efter tag hittade vi en salong som såg trevlig ut. Jag bad A förklara noggrant vad jag ville göra så det inte blev något missförstånd eller skräckupplevelse i form av att de ville göra om mig till marockansk kvinna och färga håret kolsvart.  Det gick bra och A förklarade och när han reflexmässigt ville följa med in till salongen blev det stopp direkt. Inga män tillåtna därinne utan ett helt och hållet kvinnligt område. Intressant dessa olikhet er och A sade senare att han helt glömt bort det.

Det var skönt att få håret tvättat och jag fick håret ordentligt fönat. Lite rolig upplevelse att gå till frisören i ett annat land.

Gillar

Kommentarer

 • 30 aug 2015 16:52
  Bella50

  Härligt 👍Det känns säkert skönt inför Spanien- "flytten" imorgon....och man luktar ju så gott när man varit hos frissan. 🌹👍

 • 30 aug 2015 17:21

  Precis Bella och härlig lyx att få håret tvättat. Känns skönt inför resan som sagt. smiley

 • 30 aug 2015 18:31
  ImmaAmmi

  Skönt att du fick bli ompysslad!yeslaugh

 • 30 aug 2015 20:20
  Krusmor

  Åh så härligt att du fick en positiv upplevelse hos frisören :)
  När jag var på genomresa i Ungern för bra många år sedan hoppade jag formligen in hos en frisör och trodde mig att jag skulle få bli förstådd helt och fullt hur jag ville ha det... följden blev att det till slut stod 8 frisörer runtom mig och försökte bli klokare hur mitt nordiska tunna hår skulle bli än finare. Ja, till slut blev det ett resultat och jag återvände till vandrarhemmet var mitt ressällskap fanns och reaktionen blev från dem "Oh! That´s different!" Jag såg alltså ut som en donna kliven ut från 1960-talet :)
  En erfarenhet rikare... och ett roligt minne numer :)

  Ha det så gott på den fortsatta resan och vistelsen!

 • 31 aug 2015 23:12

  Tack ImmaAmmi och Krusmor ! Förstår att det är ett roligt minne med Ungern och vad dråpligt det kan bli men man måste våga lite också.. smiley

Logga in för att skriva en kommentar.