icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
26 november 2014 21:44
3

Att vara stolt över sig själv

Jag var lite besviken imorse att jag inte gått ned mer på två veckor men jag är faktiskt nöjd med fyra kilo på åtta veckor. Känner också att jag är stolt över mig själv när jag börjar tänka på vad jag uppnått och hur jag förändrat mig mot i somras. Igår väntade jag t.ex över en halvtimme på bussen utan en tanke på att äta någon chokladkaka eller liknande. Jag är på rätt väg helt klart men vissa saker behöver finslipas samt mitt utbud av mat. Behöver få lite mer LCHFrätter på min repertoar.

Idag följde jag med A för att vara smakråd åt en jacka han funderade på att köpa. Fint märke, Peak performance. Dock hemsk färg, orange. Jag ryggade nästan tilbaka direkt men jag tänkte att jag ska inte vara rädd för färg och han passade i färgen med sitt mörka hår och modellen hur snyggt som helst men jag tvekade inför färgen.. Då hörde jag en annan man säga till sin fru om samma jacka. Fint märke men färgen är ful. Det var den slutgiltiga domen som fick tvekan att försvinna. Ingen jacka och A avvaktar vilket är klokt beslut och han var själv tveksam.

Ikväll har vi ätit aubergiine med köttfärs jag lagade till i helgen. Gott och mättande. Sedan såg vi en stund på ett teveprogram men somnade i varsitt soffhörn i divansoffan.... Läggdags med andra ord och skönt att lägga sig lite tidigare ikväll då dagen var intensiv igår. A sover redan och jag ska snart följa hans exempel. Nya sänglampan är tänd och jag är fortfarande så glad att sovrummet blivit så fint, Nu tar jag sats inför de kommande två veckorna och tills nästa vägning.

Gillar

Kommentarer

 • 26 nov 2014 22:57
  Bummlan

  4 kg är ett steg i rätt riktining och bra jobbat. Var stolt över dig själv. yes

  Och om du klarar av många "vänta på bussen"-situationer utan att slå ihjäl tid med att äta sånt du egentligen inte vill ha, ja då kommer du att fortsätta nedåt. Bit för bit!

  Å jag som älskar orange. Fast det enda oranga jag har är springskorna, mitt nya praktiska FlipBelt, en träningströja som jag har när jag cyklar (så att jag inte blir skjuten av jägarna när jag far förbi jakttornen, och så glesbygdskavajen förstås. Annars blir det svart eller militärgrönt. Det är vågat med orange. Men snyggt. Fast smak ska man inte diskutera. Backar genast :-)

 • 27 nov 2014 06:54

  Fyra kilo på åtta veckor - det blir ju alldeles perfekta 0,5 kg i veckan!

  Jag har alltid velat att viktminskning ska vara linjär - lika mycket varje vecka - men det är väl bara att acceptera verkligheten och inse att om kroppen släpper ifrån sig ett par kilo så kan det ta en månad innan det syns resultat på vågen igen. Tänk om man var lite klokare och förmådde sig att selångsiktigt...

  Starkt jobbat av digyes

 • 27 nov 2014 06:56

  Tack Bummlan, du har rätt och det är viktigt att analysera sitt ätande och olika situationer. Det är därför jag gillar LCHF för jag får känna mig mätt och slipper sockerbegäret. Längesedan jag åt godis nu faktiskt.

  Det 'är vågat med orange och som jag skrev att ibland är vi rädda för färg och det kan vara vädligt snyggt. Jag älskar att ha accesoirer som ger färg.

Logga in för att skriva en kommentar.