icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
21 september 2015 19:29
9

Att tappa motivationen

Tror att man kan komma till en punkt då det börjar bli lätt att tappa motivationen när man lyckats. Man blir övermodig och inte lika fokuserad längre. Så har det varit för mig tidigare när jag gått ned i vikt,  och speciellt när jag gått tillbaka till att äta smörgåsar igen. Jag känner att jag är lite svajig nu och måste vara försiktig och fundera vad som händer. Idag jobbade jag hemma och kom in i tankemönstret att jag skulle trösta mig själv eftersom jag var förkyld med en god bakelse. Farliga tankar! Det piggade emellertid upp mig under tiden jag jobbade att se fram emot detta men det var en annan sak som också piggade upp mig nämligen att köpa ett par nya jeans. Mina tidigare börjar nästan ramla av mig. Jag provade därför ett par ikväll i storlek 38 som satt hur bra som helst. Vilken känsla! Dessutom vilken motivationsfaktor! Det blev ingen bakelse utan jag köpte lite rostbiff som jag har ätit tillsammans med ost, te och melon innan ätfönstret stängdes. Härligt och hemlighten är att vi måste hitta andra roliga saker än mat att belöna oss med. Jag undrade också hur det skulle gå att jobba hemifrån och fasta på förmiddagen Jag har en tendens att småäta mer när jag jobbar hemifrån och det var längesedan jag jobbade hemifrån, långt innan jag började med 16:8. Gick hur bra som helst och jag jobbade väldigt koncentrerat samt tiden flög iväg fram till lunch.

Gillar

Kommentarer

 • 23 sep 2015 06:38

  Tack för alla kommentarer! Känner att jag är inne i en period då jag vill hitta en lugn balans matmässigt och jag frestas av saker. Bra att jag tillåter mig känna den känslan fullt ut och skriva om den samt stanna i den. Förr i tiden har jag bara flytt tillbaka till dåliga vanor utan att förstå vad som händer. Det vill jag inte göra nu.  16:8 hjälper mig som sagt och det är skönt med en förmiddag utan att tänka på mat.

 • 21 sep 2015 19:39
  aregnisw

  Vilken tur du provade jeansen och visst är det så det finns mycket annat att trösta sig med inte bara mat du och det kommer säkert ordna sig när du börjar jobba igen.

  Bra gjort i alla fall yes

 • 21 sep 2015 19:44

  Tack och jag hoppas kunna hålla min vikt nu då jag är ganska nöjd. Gäller ju att ha en bra plan för det också.

 • 21 sep 2015 21:45

  Jag vet LissaLo och det är det som är farligt med att sakta dras tillbaka in i ett beteende.Nu håller jag mig lugn då jag har mina nya byxor att tänka på samt inte att förglömma min prickiga klänning jag äntligen kommit i..

 • 21 sep 2015 22:13
  Bella50

  Åh , vad roligt med byxorna och bra val med maten. Grattis 🌹👍

 • 22 sep 2015 00:23

  hahaha LissaLo den var bra :-)

  Bra jobbat Eleganz, helt rätt tankar att belöna sig med annat än mat. Vad kul med nya jeans och att du kommer i klänningen! :-)

 • 22 sep 2015 03:36
  Arrietty

  Hehe, för mig är problemet att nya jeans är betydligt dyrare än en bakelse ;-). Men jag håller verkligen med om att detta med att jobba hemifrån (som jag också ofta gör) är en svårgihet då det gäller att hålla sin matplan. Jag hjälper mig genom att inte ha några "farliga" saker hemma, men det är ändå jobbigt att tänka så pass mycket på mat och ätande jämfört med då jag är på jobbet då det bara slår mig vid måltidstiderna ... eller om någon ska fira något och bjuder på smarriga saker jag ska tacka nej till.

 • 22 sep 2015 05:30

  Bra att du hittade något som kunde distrahera dig från bakelsen. Det är så lätt hänt att trösta sig med något sött när man inte mår bra eller fira med något sött när det går bra.

 • 22 sep 2015 16:57

  Bra tänk! Nu fick jag ny energi efter mina negativa tankar kring att jag börjar göra felval så fort jag börjar känna mig nöjd med mig själv. Nu ska jag fundera ett tag kring belöningar, känner jag.

Logga in för att skriva en kommentar.