icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
22 februari 2015 11:53
4

Att leva som man lär och kan gå inflation i vackra ord

Jag är med i en grupp på Facebook som heter att Överlista Jante. Mycket tänkvärt  och varje dag skickas flera citat ut med fina saker och det kan bli tusentals gillamarkeringar och hur många kommentarer som helst. Det är väl bra att man engagerar sig men min fråga och tanke är om vi lever som vi lär och borde det inte vara bättre att lyfta blicken från Facebook ibland och se din medmänniska. Exempelvis i tunnelbanevagnen. Ett vänligt ord och ett leende i verkliga livet betyder mer än att trycka på gillaknappen på FB men kan vara svårare.

Jag fick mig en riktig tankeställare för några år sedan då jag ville skicka en tidning till min syster i USA för att överraska henne men kände att jag inte hade tid för jag skulle iväg på en kurs i att vara Jourhavande medmänniska. Då plötsligt insåg jag det bissar i det hela och fick mig att tänka till och jag tog mig tiden till att skicka kuveret med tidningen. Att vara jourhavande medmänniska börjar i verkliga livet!

En annan intressant sak var att jag skrev till grundaren av gruppen på FB för han efterlyste material om tacksamhet till sin kommande bok Jag skickade ett bidrag och fick svar tillbaka att han tackade men inte haft tid att läsa. Efter det har jag inte hört något mer. Jag vill inte känna så då jag förstår att man kan bli överhopad med mail men jag är ändå besviken. Trovärdigheten försvinner det är bara så.

Likaså var jag med i en grupp en gång för att diskutera det sociala sampelet mellan människor. Vi satt innan och tog en kopp kaffe tillsammans och ledaren fick förgäves försöka påkalla uppmärksamhet från en av deltagarana som satt djupt försjunken i sin mobil.. Ganska komiskt..

Listan kan göras lång och kort sagt. Man ska leva som man lär och iallafall reflektera över saker och ting..

Gillar

Kommentarer

 • 22 feb 2015 13:56

  Jag vill inte verka negativ utan bara att vi ska tänka till. Jag är med i en grupp på FB som heter Mitt bästa jag och den är fantastisk bra Peppande, inspirerande och stöttande precis som här på MD..

  En av mina kollegor lade ut en bild på FB och blev samma av misstag. Massa männsiko gav komplimanger för den "nya " profilbilden trots att det var samma som det varit i alla år.. Det är när det blir slentrian och vi inte ser varandra som det blir oroväckande..

 • 22 feb 2015 13:57
  Tita

  Jag är inte med på FB av just den anledningen. Jag vill inte bli en sån som det första de gör då de kommer innanför dörren är att kolla på FB.

  En gång då vi var hos nära släkt var det precis det som hände då frun i huset kom hem från jobbet. Nästan utan att säga hej gick hon till datorn o kollade FB trots att vi stod med maten klar och bara väntade på henne. Hon är inte den enda som gör så prioriterar datorn framom det verkliga livet. Jag vill inte bli sån!

  Bra påminnelse till oss alla!smiley

 • 22 feb 2015 14:12

  Jag vill inte heller bli sådan, Tita. Då lever man sitt liv genom Facebook och umgås inte med varandra. Jag vill också vara i det verkliga livet.

 • 22 feb 2015 16:37
  Flamenco

  Väldigt bra skrivet, jag håller med!

  Att vara jourhavande medmänniska börjar i verkliga livet!

  Just så! 

Logga in för att skriva en kommentar.