icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
30 mars 2018 08:30
6

Att kunna vända om

Långfredag och en stilla morgon.  Just den dagen som jag tyckte var så otroligt tråkig när jag var barn för att allt var så tyst, inget hände och den kändes så otroligt lång.  Nu som vuxen har jag fått andra preferenser och tycker att det är en riktigt skön dag att vila i och njuta av stillheten. 

Jag är mycket nöjd med viktnedgång och känns som jag börjar hitta tillbaka till mig själv. Helt enkelt för att jag åt av  fel orsaker förut. Före jul blev det Alladin askar i massor och jag kände mig beroende. Lade upp tre små bitar till förmiddagskaffet och tre till eftermiddagskaffet på ett fint litet fat. Vackert så att jag inte bara åt direkt ur kartongen men dock inte bra och just denna känsla att så fort jag ätit upp bitarna sköljde känslan som en våg över mig. Jag vill ha en bit till!  Inte bra och jag kände hur vikten ökade och kroppen kändes otymplig även om jag åt bra för övrigt.  

19 januari ändrade jag kurs och vad bra det har gått. En liten korrigering då det blev för mycket mörk choklad ett tag men det är sådant som händer på resans gång. Framför allt är jag glad för att jag tagit bort jordnötterna helt. Alldeles för feta och svårt att begränsa sig. Nu äter jag några valnötter varje dag istället och mår bra av dem. 

Precis som allt annat i livet gäller det att hitta sina oaser runt ätandet och det man mår bra.  Jag tycker det är väldigt gott med cappucino och brukar ta det på eftermiddagen när jag jobbar hemma.  På sista tiden har jag kryddat med kanel och vad gott det doftar och ger en känsla av välbefinnande. 

En ljus och vacker dag idag. Styvsonen sover just nu och A jobbar. Jag har inget bestämt utan kommer att fixa och städa här hemma samt att kolla på en del schackvideos.  

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 30 mar 2018 08:33

  Vad bra att du hittat din väg att gå vidare. Jag fick också sluta helt med jordnötter. Jag var helt enkelt beroende. Nu äter jag ibland cashewnötter eller någon annan sort. Men inga mängder, jag vill inte hamna i beroende av en annan sort.

 • 30 mar 2018 08:41
  Bella50

  Många bäckar små...heter det...och det gör skillnad. Ett härligt positivt inlägg.

  Ha det gott med ”kvasten”  idag ...ta några extra danssteg med den...det både livar upp och bränner kalorier. 

  Kram från fjällfrun 😄❤️🐣

 • 30 mar 2018 08:41

  Ja det är en farlig känsla när man blir beroende. Jag märkte samma sak när jag åt mandariner. Jordnötter var verkligen farligt för mig och speciellt att de är väldigt goda när man är lite hungrig. 

 • 30 mar 2018 08:44

  Ja det är sant Bella att några danssteg livar upp men då jag nog passa på innan styvsonen vaknar.  Å andra sidan brukar han sova ganska länge.. Ha en fin långfredag och kram tillbaka till fjällfrun.. smiley

 • 30 mar 2018 09:08

  Ja jordnötter och mörk choklad måste jag också hålla mig undan från inte bara för viktens skull utan även av andra orsaker. Jordnötter verkar ge mig inflammation och choklad sämre sömn. Numera kan jag ta några paranötter ur frysen, de ska man ändå inte äta många av.

 • 30 mar 2018 09:56

  Mörk choklad kan jag äta några bitar av på helgen samt  LCHF chokladmoussé men vanlig choklad ger mig utslag på hyn i ansiktet. Paranötter är nyttigt och man orkar inte så många heller då de är mättande. 

Logga in för att skriva en kommentar.