icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
26 juli 2015 20:04
6

Att komma till insikt och varför inte tidigare

Nu har jag precis slagit in två paket med söta barnkläder som A tar med sig till Marocko imorgon. Roligt och jag tänker på de små pojkarna som snart ska bära dem. 

Idag har blivit en dag med mycket tvätt och sprungit upp och ned i tvättstugan. Ska väga mig först på fredag men känner mig lättare i kroppen. Har tagit en paus från 16:8 i helgen då jag vaknar tidigt och vill äta frukost när jag är hemma men imorgon kör jag igen. 

Har tänkt en hel del som många skriver som gått ned i vikt att varför började man inte med detta tidigarenär det är så lätt.Man får dock inte glömma hur mycket lättare allt är när man är vid målet än ska börja tampas med 20 kilos övervikt eller mer. Därtill stress och sjukdom påverkar också. Känner fortfarande att jag tänker på och analyserar mycket mitt eget behov av ätande och vad jag har med mig. Jag är inte sockerberoende eller har haft ätstörningar men ätandet har helt klart blivit en flykt och en tröst. Samt också en oförmåga samt vilja att inse att jag vägde för mycket. Först när jag såg bilder på mig själv på min 50årsdag fick jag den smärtsamma insikten att något måste göras när det gällde min vikt. Innan dess tyckte jag inte det var så farligt. Undvek att se mig i helfigur och tyckte jag kände mig fin när jag gjorde mig i ordning och bara speglade ansiktet. 

Finns så många vinster med att gå ned i vikt och vad håller oss kvar med övervikten.. Helt klart är att lätt är det inte men det går att förändra sitt liv och vilken styrka det ger att känna det ! 

Gillar

Kommentarer

 • 26 jul 2015 20:26
  gasten

  Ja det är konstigt att man låter det gå så långt innan man tar tag i sin vikt och hälsa. Själv har jag många kilon att tampas med förstår inte varför jag inte tagit tag i det tidigare.

 • 26 jul 2015 20:29
  BirtheX

  Fint skrivet... Tack! 

 • 26 jul 2015 20:44
  Bella50

  Vi är nu på god väg mot en lättare tillvaro. Vi har fått ett verktyg ...att leva ett liv där vi trivs i vår kropp...där vi har kontroll på ett helt nytt sätt....och kan njuta av god mat utan dåligt samvete. Ett liv där socker och sötsaker inte längre styr de dagliga intagen...ett liv där vi längtar efter riktig näring , som håller oss mätta länge

  Pepp i massor till oss. 🌹👍

   

 • 27 jul 2015 06:25

  Helt rätt Bella och fin formulering. Det är dit vi strävar och jag är verkligen glad. 16:8 känns som en fin gåva jag fått jag vill förvalta väl. En spännande resa där mycket händer... 

 • 27 jul 2015 08:25
  Bella50

  Tåget rullar stadigt vidare på räls utan "solkurvor". 😄

  Vågen står på samma som före helgen. Det gör mig trygg och nöjd med denna livsform. Önskar dig en fin vecka. Pepp 👏🌹

 • 27 jul 2015 09:01
  Apetina

  Så bra skrivet och så mycket jag känner igen mig i. Jag tycker också att jag ser helt Ok ut framifrån, till och med att jag kan säga att jag är snygg, söt, vacker! Men att stå i ett varmt provrum och svettas och se hur jag faktiskt ser ut från sidan är inte kul.

  Jag har kommit till insikter och bestämt mig många gånger, ofta i samband med min födelsedag eller inför husbilssemestern. Det har funkat ibland att bli några kilo lättare. Men de stora satsningarna och bästa resultaten har varit inför min 40 och 50 årsdag. 

  Nu är det dax igen! Nästa år fyller jag 60 år och jag vill gärna vara lite smärtare då. 

Logga in för att skriva en kommentar.