icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
8 september 2019 19:15
3

Att göra sitt bästa

En av grundstenarna i boken jag läser just nu är att göra sitt bästa.  Det är ganska intressant för i dagens samhälle känns det nästan som att göra sitt bästa är ett skällsord.  Man ska hela tiden överprestera och helst överträffa sig själv.  Varför det?  Kan man inte vara lugn istället om man tänker att man gjorde sitt bästa.. 

För mig känns det nyttigt att tänka så och ha med mig dessa tankar. 

Helgen har varit lugn och stillsam. Jag var ganska trött igår eftersom jag varit förkyld hela veckan men nu känner jag mig äntligen bättre.  Idag var jag till Friskis för ett pass och jag kände mig lite seg men ändå skönt att komma igång.  Jag tog det ganska lugnt eller kanske jag ska säga att jag gjorde mitt bästa och det kändes bra... 

Styvsonen har nyligen flyttat till en studentlägenhet och var och hälsade på idag och han var väldigt glad över sitt nya liv.  Jag minns själv när jag flyttade till min första lägenhet och vilken rolig känsla det var att få sitt namn på dörren. 

Jag har en del föresatser framöver och det handlar inte bara om att äta bra då jag tror att allt är en helhet.  Som jag skrev i mitt förra inlägg vill jag leva mer här och nu, och ta mig tid för avkoppling.  Jag tänker ofta på det att vi alltid har så bråttom och speciellt när jag är på Friskis.  Det är samma sak varje gång när vi har stunden då vi stretchar och kopplar av efter passet.  Då är det många som kilar iväg.  Varför kan man fråga sig. Har man verkligen så bråttom att man inte har dessa fem minuter och jag tror att det handlar om att någonstans tillåter vi oss inte att bara vara och finnas till.   

Jag blev inspirerard av Gittans inlägg om att vara utestängd från omvärlden och började fundera på hur mycket jag loggar in på Facebook för att bara " kolla".  Det är något rastlöst över det hela och jag ska från och med nu sluta med det och bara logga in en gång om dagen.  

Gillar

Kommentarer

 • 9 sep 2019 17:13
  gittan52

  Jag tror att hör till gruppen som alltid vill göra lite extra, att ”lagom” inte varit tillräckligt. Jag tror att det handlar mer om personlighet än om kraven utifrån, även om de också spelar in.

  En företagsläkare jag gick hos under en av mina sjukskrivningsperioder pga utmattning sa att hon tyckte det var bra med lite lättja ibland.

  På senare år, efter pensioneringen, tycker jag nog att jag lever ett rätt lagom liv.

  Visst matas vi med mycket information, via alla möjliga kanaler, men jag tror att det är nyttigt att välja bort en hel del och minska andra.  smiley

 • 9 sep 2019 22:37
  fruragge

  Försöker nöja mig och lära mig att leva med "good enough" efter min sväng med UMS men det är inte alltid så lätt men i mitt fall är det ofta jag själv som har höga krav och förväntningar på mig själv (och alla andra) och ofta blir jag besviken och frustrerad för att det inte blir som jag hade planerat.
   

 • 10 sep 2019 07:46
  Bella50

  Att bli lite ”ego” är min melodi. 

  Om inte jag själv mår bra...o.s.v.

  Omvärlden får tycka vad den vill...för om jag mår bra , så mår andra i min närhet också bra...tror jag iaf...och vice versa.

  kloka tankar 👏👏

Logga in för att skriva en kommentar.