icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
13 januari 2017 07:12
3

Att få må bra

Snart en vecka har gått sedan jag började med paleo och jag mår väldigt bra. Trodde jag skulle sakna osten mer än vad jag har gjort. Kan kännas lite konstigt dock när jag kollar på recept och jag inser att jag inte kan göra någon gratäng men man får vara lite uppfinningsrik helt enkelt. Tycker om idén med paleo att man sätter maten i centrum med mycket kryddor och att den ska vara vällagad.

På något märkligt sätt känner jag att jag får mer energi med paleo och har lättare att fokusera. Två kvällar denna vecka har jag lagt mig väldigt tidigt, redan kl nio, och fått sova hela natten. Vilken välsignelse det är. Jag som har varit så mycket i farten förut på kvällarna efter jobbet men orkar man egentligen efter en lång arbetsdag..

Ibland tror jag att jag har något destruktivt inom mig själv som hindrar mig från att tillåta mig bra och det är också anledningarna till att ätandet får en roll i mitt liv jag inte vill ha. Dock har mycket hänt och jag har kommit långt på min resa om man jämför med förr i tiden.

Idag jobbar jag hemifrån  och lyxar till dagen med manikyr på lunchen. Finns kyckling hemma och jag ska laga till kyckingen i ugn med ugnsrostade grönsaker. Blir en god och nyttig lunch.

Sedan en lugn kväll med lite förberedelser för allsvenska matchen i schack. Vi spelar både lördag och söndag. Intensivt men roligt.

Kommentarer

 • 13 jan 2017 07:40
  Bella50

  Vad härligt det låter med din nya mathållning. Som med alla nya grepp tar det en "inkörningsperiod" innan man blir riktig kompis med "tänket".

  Jag minns  hur det kändes första gången med LCHF.🙄

  Att gå direkt från Light till fullfeta livsmedel 😲 Tanken, tvivlet om att det inte skulle funka på mig...utan ge mera övervikt innan jag hade fattat grejen.

  Jag hade gått på så många "nitar" innan...och detta lät för bra för att vara sant 😲

  Nu vet jag hur vi två fungerar ihop 😆👍....med lite mer kalorikoll , rutin & diciplin ...har vi blivit vänner för livet LCHF & jag. ❤️

  Lycka till på den nya vägen.👍 

  Den passar nog bättre som semestermat i Spanien också 👏👏

 • 13 jan 2017 07:45
  Arrietty

  Du skriver:

  Ibland tror jag att jag har något destruktivt inom mig själv som hindrar mig från att tillåta mig bra och det är också anledningarna till att ätandet får en roll i mitt liv jag inte vill ha.

  ...numera tror jag att det här inte bara handlar om "stora" trauman eller saker som behöver bearbetas i terapi. För min del är det en överdriven känslighet och sårbarhet för egentligen oviktiga detaljer och eftersom de faktiskt ur logisk synpunkt är oviktiga har jag tryckt bort dem och förnekat dem "inget att bry sig om" (för det ÄR intget att bry sig om men min känslighet lyssnar inte på rationella resonemang) Och sedan har ätandet blivit ett sätt att hantera frustration och obalans som tryckts bort ur medvetandet. Nu försöker jag identifiera och sätta ord på småsakerna, då behöver jag inte känna suget efter mat, eller suget får jag väl visst, men det blir lättare att hantera. Det besvärliga när jag sätter ord på saker är att det alltid kommer en massa förnumstiga kommentarer från omvärlden om att det inte är något att bry sig om... tack, jag vet det! Den där förnumstiga förmanaren har jag själv och den har gjort att jag förnekat min känslighet och istället ätit på det "oviktiga", jag måste släpa upp även småtrollen i ljuset för att se dem spricka!

  Senast uppdaterad 13 jan 2017 07:47

 • 14 jan 2017 19:43

  Bella, tack och visst är det svårt i början men underbart när man känner att det fungerar. Du har verkligen hittat din väg och varit beslutsam och målmedveten. När det gäller semstermaten i Spanien blir dieten helt perfekt. Grillat och grönsaker och utomlands har de inte så mycket såser. Letade efter creme fraiche i somras i Spanien och nu behöver jag inte göra det. Jag får se upp med churros naturligtvis och alla goda bakverk.

   

  Arrietty, bra liknelse att se trollen spricka och lite som man gör i terapi. Finns inte alltid lösning men man tar fram det som gör ont och det gör att det känns lättare. Gömma undan känslor är något jag själv gjort mycket och utan att inse sambandet har det  automatisk blivit en chokladkaka i affären för det känns tröstande på något sätt. Jag börjar lära mig att det finns annat sätt att koppla av på och få ny energi än att ta till ätandet och en fantastisk känsla. Kommer inte på en gång men börjar finnas mer och mer i mitt medvetande.

Logga in för att skriva en kommentar.