icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
20 juni 2014 14:44
7

Att få perspektiv kan vara nyttigt och värdefullt

Blev ingen medelhavssallad idag pga av ett missförstånd mellan A och mig och nu lunchar vi på varsitt håll och ses senare. Jag kände mig lite ledsen när jag gick ut i  snålblåstvädret för att handla lite. När jag kom tillbaka var det ett otäckt ljud i hela farstun. Nej, inte fläkten nu igen var min första tanke men detta var ett skärande ihärdigt ljud och det var brandlarmet. Usch , och miljoner tankar hann gå igenom mitt huvud och det lät som från min dörr. Kände mig rädd för vad jag skulle se när jag öppnade ytterdörren men allt var i sin ordning.  Jag ville naturligtvis undersöka och det var min nyinflyttade granne som hade problem. Han och hans fru undrade hur man stängde av och de hade fått os från ugnen och jag förklarade att det inte gick att stänga men väl öppna fönstret och det hänt även mig.  Skönt verkligen att allt var ofarligt,  och som sagt visst får man perspektiv på tillvaron och att ta vara på livet. 

Kommentarer

 • 20 jun 2014 16:08

  Du kan väl kanske göra medelhavssalladen senare eller en annan dag? smiley

  Ja, fy vad otäckt med brandlarm! Vilken tur att allt var ok! Detsamma hände mig en gång i Sverige då jag kom hem för lunch att det tjöt i hela huset och jag sökte mig upp till en lägenhet som låg en trappa ovanför mig för att se vad som hände och om nån var hemma etc. Jag ringde på och som tur var var det ingen brand utan grannarna hade fått igång brandlarmet av matos och nådde först inte upp för att stänga av så det var därför som det tjöt så länge. Jag minns än skräcken jag kände, då jag hörde larmet och på väg upp tänkte att kanske huset brinner och jag måste ringa brandkåren och utrymma... Vad glad man blir då man ser att allt är ok och precis man får andra perspektiv.

 • 20 jun 2014 16:10

  Ursäkta jag råkade göra fel "smiley-symbol" så jag fick lov att radera och lägga in kommentaren igen... :)  

 • 20 jun 2014 16:35

  Bra beskrivet Mosel och jag kände sådan katastrofkänsla och vad skulle vänta mig när jag öppnade dörren. Otäckt!  

  Det blir absolut medelhavssallad en annan dag och den verkade god. Kall potatis är ju bättre än kokt potatis ur vikt synpunkt.. 

 • 20 jun 2014 16:47

  Ja usch, verkligen skönt att allt var ok!
  Vad menar du med att kall potatis är bättre än varm ur viktsynpunkt? Spelar det nån roll?

 • 21 jun 2014 17:52
  Tur att det inte brann kämpa på:-)
 • 21 jun 2014 20:23

  Tack Mosel och angående din fråga så tänker jag på GI i detta fall. I LCHF är ju potatis helt förbjudet men ur GI synpunkt är kall potatis bättre än varm. Lustigt men jag har läst det någonstans. 

 • 21 jun 2014 20:40

  Jaså, är det så?. Det känner jag inte till. I Viktväktarna (som jag varit med i tidigare) fick man äta hur mycket potatis som helst, varm eller kall, till ett visst antal points, om man åt vid ett enda tillfälle det vill säga. Men nu kör jag ingen specifik metod och jag räknar kall eller varm potatis som samma, en portion bara.

Logga in för att skriva en kommentar.