icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
18 maj 2014 19:44
8

Att bestämma sig och göra det man länge tänkt..

Jag har fått många tankar över livet sedan min granne hastig gick bort. Även om vi inte kände varandra så småpratade vi alltid och jag såg i hans fönster hur det lyste när jag kom hem och det kändes hemtrevligt. Nu finns han inte mer och det känns så konstigt. Fick höra att han dog i sömnen och man ringde efter polisen när ingen öppnade dörren. Tänker också på att jag hade så bråttom sist vi pratades vid och jag tänkte säkert vi kan prata en annan gång. Sådana tankar gjorde att jag bestämde mig för att inte längre skjuta upp besöket hos min f d granne Sonja 90 år som har flyttat till servicehem. Jag ringde henne igår och frågade om jag fick komma på kaffe som idag och hon blev jätteglad. Vi hade det trevligt och roligt att se hur hon bodde. Hon hade dukat upp ett jättelikt fat med kakor och bullar. ( Hjälp. :-) Jag hade inte hjärta att säga nej helt och åt en kaka och en sockerkaka. Ibland " måste " man bara. På jobbet kan jag ha nolltolerans men inte i dessa situationer. Kändes bra att jag tog mig denna tid idag och inte fortsatte med att skjuta upp besöket

Gillar

Kommentarer

 • 18 maj 2014 21:22
  sund14
  Vad fint gjort av dig. Så omtänksam borde alla människor vara ibland. Jag har precis bestämt mig för att åka och hälsa på min mor i morgon istället för shopping. Beträffande kakorna, så gav dig säkert + bonus för ett så fint initiativ.
 • 18 maj 2014 20:58
  gittan52
  Jag skulle nog ha gjort som du i det här fallet. Inte lätt att förklara för så gamla människor utan att de känner sig sårade.
 • 18 maj 2014 20:17
  Tita
  Nej det går inte att säga nej i alla situationer, du får ta igen det på annat sätt. Damen skulle ha blivit så sårad. Min tant som jag gör vänbesök hos varannan vecka bullar också upp och jag får alltid ta så minimalt som det går utan att göra henne ledsen. Roligt med en dag i solen och värmen i Stockholm!
 • 18 maj 2014 21:26
  Tack sund14. Känns bra att kunna göra någon glad och jag vet också att många äldre människor är ensamma . Lätt att tänka att man inte har tid men jag är glad att jag stannade upp och gjorde detta Bra beslut av dig också att hälsa på din mor.
 • 18 maj 2014 22:18
  Gittebe
  Oj vad fint gjort. Du har nog förgyllt hennes tillvaro för många dagar framåt. Och....du fick säkert ut lite av besöket du med :)
 • 18 maj 2014 22:20
  Tack Gittebe och jag tror faktiskt att jag gjorde henne riktigt glad och det var så fint att se att hur hon dukat kaffebordet när jag kom dit.. Och helt rätt att jag också fick ut något av besöket. :-)
 • 19 maj 2014 09:40
  Väldig fint av dig att hälsa på grannen. Det är så många som skjuter upp att besöka nära och kära av olika anledningar, jag har varit likadan. Men livets hårda skola har gjort att jag numera alltid tar mig tid att träffa mina nära och kära, jag har nästan alltid personer runt omkring mig, inte sagt att jag inte får egen tid och den biten, men jag umgås mycket och ofta med de som står mig nära och det är precis så jag vill ha det. Livet har inga garantier, det som fanns i går kanske inte finns i morron, något jag fått erfara flera gånger redan i livet. Och det värmer mitt hjärta att du tog dig tid att hälsa på en granne som flyttat till servicehem. Finns nog många där ute som inte skulle tänka på att planera in ett besök hos en fd granne. kram
 • 19 maj 2014 21:08
  Tack Thea för att du förmedlar dessa insiktsfulla ord till mig. Du har varit med om så mycket och det är sant att livet inte har några garantier. " Nästa gång pratas vi vid " istället som jag tänkte blev aldrig av.. Saknad är svårt och jag kan känna mig sorgsen vid tanken på att min mormor fick vara mycket ensam när hon blev äldre. Känns bra att kunna glädja någon annan och att man kan lära sig av det man upplever i livet. Kram tillbaka

Logga in för att skriva en kommentar.