icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
19 maj 2019 16:31
6

Är det ett ålderstecken

Jag har varit väldigt trött senaste veckorna men tror att det varit all ansträngning att vara ny på arbetet.  Nu känner jag att jag börjat landa i allt det nya och känna mig hemma bland mina nya kollegor.  Maten går väldigt bra på arbetet men det är på helgerna när jag är hemma som jag inte hittat rätta rytmen ännu.  Det ska bli och är mitt nästa steg. Motionen har jag, då jag inte tappat Friskis och tycker det är härligt att gå på passen. 

Det är en sak jag funderat på som kanske verkar lite överdrivet att sätta vikt på men ändå funderar jag.  Jag var med häromdagen att en kvinna reste sig för mig och gav mig sittplats på pendeltåget.  Trevlig gest naturligvis men kändes ändå konstigt.  MIn spontana reaktion var att ser jag så gammal ut.  Dock kanske det är så, 60 år är 60 år även om jag känner mig ganska ungdomlig. 

Sedan en dag förra veckan fick jag se samma kvinna i pendeltåget och hon var långt borta från där jag stod.  Hon började vinka och gestikulera som att hon skulle resa sig.  Artig som jag är gick jag dit fast jag inte ville och tackade för platsen.  Kändes så onödigt att gå genom en hel pendeltågsvagn för att få sitta.  Det märkliga är att hon är mellan 45 och 50.  Jag tycker det är lättare om en väldigt ung person erbjuder mig platsen. 

Det är en känslig fråga men egentligen ska man vara lite försiktig när man erbjuder sin plats åt någon.  Jag kanske överreagerar men nästa gång ska jag tacka nej till denna kvinna vänligt men bestämt.  Definitivt inte gå genom en hel pendeltågsvagn för att få sitta ned. 

Gillar

Kommentarer

 • 19 maj 2019 17:32

  Hon kanske tyckte du såg trött ut? Var det när du skulle hem från jobbet?

 • 19 maj 2019 17:42

  Nej, om det varit så väl.. :-)  Det var på morgonen och jag kände mig pigg och utvilad. 

   

 • 19 maj 2019 23:35

  Det var lite konstigt men kan det inte vara så att just denna person kliver upp för folk på tåget och att det inte har något med dig att göra? Var hon svensk? Jag frågar för jag har aldrig sett någon erbjuda sin sittplats för någon på varken t-bana eller pendeltåg i Sverige (utomlands ofta).  Egentligen är det ju en väldigt snäll gest.

 • 20 maj 2019 05:59

  Jo, jag håller med Mosel. Absolut en snäll gest men just detta att vinka åt mig över hela vagnen känns så överdrivet. Jag kände mig utpekad. 

  Ska jag vara ärlig kändes det som ett tecken att nu är jag gammal och jag blev lite ledsen av det. 

 • 20 maj 2019 07:00

  Ska tillägga att hon var faktiskt svensk och jag håller med om att det är vanligare utomlands. Här brukar det vara djungens lag som råder när det gäller pendeltåg på morgonen så det är lite ovanligt " problem". 

  Jag har noterat ibland att en del blir arga när någon erbjuder sin plats och säger att jag klarar minsann att stå.  Förr förstod jag inte detta men nu kan jag på sätt och vis förstå det.  Vi har inte någon sådan uttalad artighet här i Sverig och när någon gör det blir det lätt att man kan gå över en osynlig gräns. 

 • 20 maj 2019 20:46

  Ja du har faktiskt rätt i det och jag har kommit fram till samma sak idag.  Min egen osäkerhet som spökar och jag vill inte slösa energi. 

Logga in för att skriva en kommentar.