icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
29 augusti 2019 16:54
5

Ändlös vandring genom den spanska byråkratin

Idag var inte riktigt  vår dag och det blir sådana dagar ibland.  Vi missade bussen med en hårsmån och kom in till Malaga city lite senare än vad vi tänkt.  Värmen är verkligen tryckande i sådana här stora städer. 

Vi var på väg för att få information om en skatt och vi hade börjat i kommunhuset där vi bor tidigare i veckan. Där fick vi veta att vi nog inte behövade betala skatten men hon skickade oss vidare till en annan avdelning.  Den personen - efter att vi kommit fram i en lång kö - skickade oss vidare till en adress i Malaga. 

När vi äntlgen kom till denna adress och gick igenom säkerhetskontrollen visade det sig att det var fel.  Vi blev hänvisade till en en annan byggand som låg ganska nära tack och lov.  Den glädjen förbyttes snabbt -  efter - även där - enl lång kö så blev vi nänvisade till en annan byggnad tio minuters väg. 

Det känns i värmen att springa på det sättet och vi frågade en person som visserligen var hjälpsam men jag såg direkt att han var osäker.  Han visade oss in i bland hus där man kan se på långt håll att de inte har offentliga kontor.  A ville följa hans råd men jag stod på mig och sade åt honom att fråga en man som såg ut som någon som jobbade inom sådana kretsar.  Jag hade rätt och inom parentes var jag noga med att påpeka det när vi åkte hem senare... 

Den mannen var både hjälpsam och kunnig och hjälpte oss till och med genom att följa oss en bit på vägen.   Det är sådant man har med sig och jag ska alltid hjälpa vilsna turister för det betyder så mycket.   Det är ett löfte även om jag brukar vara bra på det men ibland är det lätt att känna att man har för bråttom men man har aldrig för bråttom att  stanna upp.

Nåväl, det visade sig att vi kommit rätt men att det är bara en person som har hand om dessa skattefrågor och hon är på semester.  Naturligvis ingen vikarie.  Ridå och ett snöpligt slut på våra ansträningnar men vi har gjort ett försök. Nu har vi ett namn och får jobba vidare med detta hemifrån i Sverige.  Som vi sade när vi åkte hem att vi har helt enkelt gjort vårt bästa och ändå kommit ett litet steg på vägen. 

Spansk byråkrati är verkligen speciell och tidsödande men det finns även andra sidor av Spanien.  En bild har dröjt sig kvar hos mig då det var en olycka utanför gatan vid vårt hus igår kväll.  En livlös kropp utsträckt och poliser runt omkring.  Ambulansen var där hur fort som helst och körde i ilfart till sjukhuset. Märklig känsla att se något sådant så nära och återigen tänker jag på hur fort livet kan förändras. 

Gillar

Kommentarer

 • 29 aug 2019 18:27

  Vad otäckt med olyckan! 

  Ja, vad jobbigt springa runt och leta rätt kontor i värmen men bra att ni nu iaf har ett namn på personen. 

 • 29 aug 2019 20:52
  Monqi

  Pust, man blir galen på sån byråkrati, min man är turkisk och när vi skulle registrera vårt äktenskap och nyfödda dotter på plats i turkiet var det en jäkla cirkus, nya bud hela tiden vilka dokument de skulle ha och i vilken ordning saker å ting skulle registreras, där hittar varje tjänsteman på nya regler efter eget huvud, och ingen säger samma sak... iväg och fixa annat dokument, tillbaks å köa, ny tjänsteman och "nej nej så är det inte alls, så hääär är det, ni måste bla bla bla..." och så börja om igen...

  Hoppas ni får rätsida på det hela utan mera krångel!

 • 30 aug 2019 07:39

  Kanske inte riktigt det man vill ha på semestern, behöva leta efter byråkrater.

  Det är tur ändå att deras räddingstjänst är bättre organiserade.

 • 30 aug 2019 15:09
  Bella50

  Jag blev både trött och svettig bara av att läsa om det...och dessutom irriterad.

   Ni verkade kunna behålla lugnet trots allt 😄✌️

 • 30 aug 2019 16:35

  Monqi, kan tänka mig hur jobbigt det var i Turkiet. Det är tufft när det krävs omfattande pappersexercis men ännu värre när man inte får klara besked.

  Bella,  Vi blev lite irriterad faktiskt och fräste ett tag åt varandra men ganska snabbt övergående som tur var. Vi var eniga om att vi gjorde vårt bästa och det kändes bra trots allt. 

Logga in för att skriva en kommentar.