icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
23 februari 2016 07:05
6

Adjö till nötter

Sedan jag nådde min målvikt har jag haft problem med min motivation och känt att jag inte går åt rätt håll. Det har blivit för mycket jordnötter och jag har ätit till mellanmål och haft svårt att sluta äta. Igår när jag vaknade kände jag mig stark och fylld av insikt och beslutsamhet. Nu fortsätter vägen att må bra och adjö till nötter. Det innebar att igår var en perfekt dag matmässigt. Jag åt bra lunch och inget på varken förmiddagen eller eftermiddagen och ett kvällsmål när jag kom hem och sedan inget alls. Jag tänker på det jag alltid hörde när jag var liten att vila magen och det ligger faktiskt något i det. Denna känsla av lugn är så fantastisk.

Igår på jobbet kom en av cheferna med massa mariannekarameller och alla åt för fulla muggar. Det blir inget lugn av sådant , utan rastlöshet och meningslöst socker i mina ögon. Är verkligen glad att jag kommit ifrån mitt godisbegär jag hade förut

Det blir en spännande vecka nu när jag fått tillbaka min motivation. Jag ska aldrig tillbaka dit jag var förut utan fortsätta på detta sätt. Jag såg en väldigt bra fransk film en gång som handlade om en man som räddade sin hustru från fängelset där hon var oskyldigt dömd. Filmen slutade med dessa rader som kan tolkas på många sätt. " Det är lätt att rymma. Det svåra är att förbli fri. "

Gillar

Kommentarer

 • 23 feb 2016 07:20
  lejonell
  Bra citat. Verkligen sant.
 • 23 feb 2016 07:24
  paloma

  När man nått sin målvikt är det lätt att man unnar sig saker som lätt blir en vana, det var oftast dessa saker som gjorde att man blev överviktig. Jag försöker att begränsa detta till helgen, och i rimliga mängder.

  Jag har också märkt att om jag äter frukost, lunch, middag och något litet på kvällen, behöver jag inget mer emellan. Men jordnötter eller andra nötter brukar rätt ofta bli mitt lilla kvällsmål, det räcker med en kupad handflata.

  Skönt att du känner dig motiverad igensmiley

 • 23 feb 2016 07:28
  Bella50

  Vilka bra ord ! Säger mycket och väldigt talande/ användbara i många situationer👍

  Nu är du fri från sötbegär...och nötter är en av mina triggers.

  Sen jag upptäckte hur många kalorier dessa innehöll...har jag nästan slutat....men bara nästan😬

  Nu äter jag bara när jag "har råd" s.a.s. Det blir inte stora " skvätten" förrän det kostat 300 kcal. Inte värt det , då  jag bra vill ha mer och mer....tills allt är slut.

  Ha det gott med bra val idag, vännen ❤️👍

  Nu kanske vi ses på tåget igen...?

  Ps. Det är en verklig Aha-upplevelse som gör valen lättare , när man räknar kalorier och kan göra bättre val.Ds

 • 23 feb 2016 12:20
  gasten

  Förstår att när man nått målvikt och ska hålla vikten är nog ännu svårare, det är ju lätt att man unnar sig något då.

  Pepp till dig och lycka till !

 • 23 feb 2016 18:05
  Tita

  Nötter är svåra jag har valt bort dem helt....jag litar inte på mig själv!

  Jag längtar så "att förbli fri".....från onödiga intag!

  Du verkar klara det galant!

 • 23 feb 2016 18:48

  Tack Tita men har blivit för mycket nötter för mig på sista tiden och det är så gott som litet mellanmål men blir lätt mycket Jag tar också bort dessa helt.

  Tack Gasten och att gå ned i vikt är också kämpigt men på annat sätt. Jag har gått ned förut och gått upp igen och det är så tråkig känsla. Nu är jag motiverad att behålla min klädstorlek..

Logga in för att skriva en kommentar.