icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
22 januari 2018 19:13
6

Åtta hasselnötter ska bli min melodi

Det är lätt att inte vara helt ärlig mot sig själv och jag har alltid haft svårt att inse hur mycket nötter jag äter. Det är gott med lite nötter när hungerkänslorna smyger sig på och en näve kan bli två och mer därtill.. 

Jag minns när jag började med LCHF och då åt jag alltid sex små hasselnötter till fikat på eftermiddagen. Aldrig mer och jag begränsade mig till den siffran.  Det gick väldigt bra för mig då viktmässigt och jag kom på idag att varför inte fortsätta på detta sätt. Jag gör en liten korrigering bara att jag tar fyra till förmiddagsfikat och fyra till eftermiddagsfikat. 

Jag gjorde så idag och var väldigt hungrig när jag åkte hem och kändes så frestande att sticka ned handen i väskan att ta några stycken men jag lät bli. Jag skriver hungrig men det kan också vara så att vanans makt är stor. Ska se hur detta går efter några veckor. 

Jag har också tillåtit mig att äta frukt och speciellt mandariner. Jag kommer att sluta med det för det triggar igång ett rastlöst ätande. Enda frukten jag kommer att fortsätta med är melon för det har jag alltid mått bra av.. 

Nu ikväll åt jag kyckling med ost och sallad.  Imorgon ska jag prova ett recept ur min nya bok, LCHF för kvinnor, nämligen lax i ugn med fetaoströra. Verkar väldigt gott och verkligen många spännande recept i den boken. 

Nu känns det att jag har börjat på allvar! 

Gillar

Kommentarer

 • 22 jan 2018 19:34
  ulla165

  Grönsaker som kostar mer än de tillför! Vattenmelon hör till den gruppen. Källa: MåBra

 • 22 jan 2018 20:32

  Tack för kommentarern och jag ska fortsätta med melon då jag känner att jag mår bra av den men inget är hugget i sten. :-) 

 • 22 jan 2018 20:41

  Nötter och mandel har också varit ett problem för mig. Jag har alltid gillat det där småätandet mellan måltiderna och framförallt på kvällen. Den här gången har jag besämt mig, på något sätt, att jag inte kommer äta mellan måltiderna. Och det funkar!!! Kanske beror det på att jag kör kickstartLCHF och 16:8 samtidigt. 

  Lycka till med dina 8 nötter, visst är det skönt när man bestämt sig och det fungerar smiley

 • 22 jan 2018 20:44

  Tack Kicki och visst är det skön känsla när man bestämt sig och det kommer ett lugn på något sätt. Det kommer att gå bra med mina 8 nötter och jag bara känner det på något sätt.  Härligt att läsa att du också har bestämt dig och varmt lycka till! 

 • 22 jan 2018 21:53
  Bella50

  Pepp från mig ✌️

 • 23 jan 2018 10:59

  Åt själv banangröt imorse och strödde på några paranötter och mandlar. Blev väldigt gott men som du säger springer kcal iväg snabbt om man strör på nötter.

  Bra att du nu har koll, lycka till! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.