icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
22 juni 2015 21:16
8

16:8 på jobbet

 Undrade så hur det skulle kännas att åka iväg till jobbet utan frukost eftersom det alltid varit så viktigt för mig på morgonen men gick förvånansvärt bra. Tiden gick fort på morgonen när jag gjorde mig i ordning. På jobbet tog jag en kopp kaffe och rätt vad det var så var kl 10.00 och jag åt min medhavda frukost med brieost, jordgubbar och mortadella. Efter det lunch på lunchrestaurangen och ett enkelt kvällsmål när jag kom hem.

Känns inte besvärligt allts utan det enda är att jag blir väldigt sugen på något på kvällen men lite får man pressa sig för att nå sina mål. En kopp te får räcka helt enkelt hur sugen jag än är att ta några nötter till. Likaså räknar jag inte kalorier och kanske måste börja med det för nu känns det som jag famlar lite i luften. Dock undrar jag hur jag kan räkna kalorier på en lunchrestaurang. Inte helt lätt.

Pratade lite med mina kollegor idag om 16:8 och många undrade vad det var och var rätt okunniga om det. Det intressanta är att många tycker det verkar krångligt och det var vad jag också tyckte förut.  Ibland kan det bli så innan man sätter sig in i saker och ting och det finns mer att lära..

Idag flyttade vi till nya platser på jobbet och jag fick en ljus och fin fönsterplats.Känns riktigt roligt och lite som en nystart tillsammans med 16:8.

Gillar

Kommentarer

 • 22 jun 2015 21:32
  Tita

  Roligt att det funkade för dig! Grattis till din nya plats härligt med ljus!

  Kollade och läste lite om 16:8 vet bara inte hur jag skall klara mig utan frukost. Det går inte det går lättare att äta sista målet tidigare i så fall. Vi får se hur jag gör.

  Pepp på dig!

 • 22 jun 2015 22:13
  Bella50

  Härligt att det gick så bra Eleganz. Du får utvärdera ditt ätfönster och justera det om du tycker det skulle vara bättre att få ta nåt på kvällen. 

  Samma här Tita ang. frukosten. Mitt allra viktigaste / bästa mål...hur skulle det gå ?

  Det var väl därför jag tvekade....men se det går alldeles utmärkt. Anledningen är att jag inte är hungrig alls då 😬👏

  Idag åt jag min frukostyoghurt kl 12 och middag kl 16 ( karre' med bland sallad och fetaost. Ikväll vid 20 , lite päron med brieost. Jag höll mig inom kaloriramen med lite kvar t.om. Fördelningen blev oxå bra. Nu håller jag mig mätt till mitt på dagen imorgon.

  Det är inte farligt att prova och se. 🌹👍

   

 • 22 jun 2015 22:47
  Krusmor

  Härligt med nya starter i Livet :) God fortsättning!

 • 23 jun 2015 06:25

  Tack så mycket och känns verkligen  bra. Lite stressigt igår att hinna äta innan 18.00 när jag jobbade och jag var hungrig på kvällen men som Bella skriver kan jag ju ändra ätfönstret. Kör på detta sätt denna vecka och sedan kan jag fundera lite.  

 • 23 jun 2015 06:44
  salsasyrra

  Jag hade också lite svårt i början med 16:8 att vara utan frukost, men det gav med sig efter ett par dagar..numera äter jag oftast bara två mål om dagen frunch (frukost och lunch) samt middag när jag är hemma i Sverige, här på resan  har jag blivit tvungen att justera lite tider och just nu har jag mycket längre ätfönster..eftersom vi äter middagen sent..vid 21-22 tiden. Lycka till med 16:8! 

 • 23 jun 2015 06:51

  Tack Salsasyrra och vad roligt att du också kör detta. Tror man får bereda sig att det är lite svårt i början att ställa om sina vanor. Lika svårt för mig första gången jag skule äta frukost utan mina älskade smörgåsar.. Trodde aldrig jag skulle klara det men det gick bra. Tror jag kommer att vänja mig bra men som sagt funderar lite på vilket ätfönster som är bäst..

 • 23 jun 2015 07:21
  Bella50

  Eleganz... jag har svårt att hinna äta nåt före kl 20, vilket jag hellre vill än äta frukost.

  Blir det inte middag före 17 så är jag mätt vid 20 😳 o.s.v

  Man får prioritera vad som är viktigast. Frukost eller kvällsmat.

  Du kanske vill sitta till bords med A efter en hel dag på jobbet t:ex ?

  I lugn och ro utan stressen av klockan ....

  Jag är verkligen " på rätt spår". Väger mig varje morgon och har tappat 0,4 kilo sen igår. Yippey ...vilken lycka 👏👏🌹

 • 23 jun 2015 10:06
  Bella50

  Härligt med olikheterna ! Detta passar in hos vem som helst. 🌹👍

Logga in för att skriva en kommentar.