icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

Kalorisnål 100458
En tvåbarnsmamma som jobbar på att finna balans i livet. Här skriver jag om föräldralivet blandat med träning och lite kost.
Min viktminskning är ingen hastig viktminskning då jag inte räknar/skriver upp. En balansgång helt enkelt!

Jag föredrar vegetarisk mat och är mycket bekymrad över klimatkrisen, så jag spanar även in på vegansk kost.
20 maj 2018 10:50

Våg, jeans, rabarber och Noel som ploppar ut

Nu har jag inte vägt mig på över en vecka och jag vill så gärna ställa mig på vågen, men med en trasig våg får man inget resultat. Maken köpte dock en ny våg i veckan men dessvärre behövs en miniskruvmejsel för att få igång den så jag får vänta tills den är införskaffad innan jag kan knappa in en ny vikt. Men tiden går ändå och med ett måttband kan man ändå jämföra med början av året. Jag tog och mätte igår och kunde se att jag minskat bukomfånget med 4,5 cm, det känns bra!

I lite mer än 2 veckor har det dessutom varit strålande sol och riktig högsommarvärme här. De nyinköpta jeanslegginsen fick vänta innan de fick komma på kroppen. Istället letade jag upp sommarbyxor som jag knappt kunde få på mig för ett år sedan (och som nu satt perfekt!). När värmen sedan sänktes åkte jeanslegginsen på och jag fick dra upp dom hela dagen, så de där byxorna kommer jag inte kunna ha länge och jag köpte 2!

Men glad blir jag ändå, även om plånboken inte är det. Och en annan sak som gör mig glad är alla rabarbet som nu ploppar upp. Maken min plockade rabarber igår och med hjälp av rabarber från förra året (som bott i frysen i lite mindre än 12 månader), kunde jag starta projekt rabarbersaft. Den står nu och gottar sig på matsalsbordet.

Jag kör ett recept efter tidningen hembakat, där du behöver 1,7 kg rabarber och 3 liter kokande vatten. Du behöver även saft från en citron. Du slår över vattnet och citronsaften över rabarbern (som är delat i småbitar) och låter det gotta till sig ett dygn. Det är detta jag har gjort. Idag efter 13:30 ska jag göra klart saften. Sila i durkslag och silduk och sedan koka upp med 350 gram socker/liter saft. Det blir smaskens!
550b4829-fe0c-434c-825e-b6ac99274f38.JPG
Förutom saften har jag även hunnit träna denna helg. Igår blev det styrketräning på gymmet och idag körde jag en joggingrunda innan jag avslutade med mammamageappen. Noel bestämde sig för att vara med. Under en övning där jag står på alla fyra kröp han mellan mina ben. Vilken deja vu! Var har jag sett detta förut? Jo när han föddes, då ploppade han ju ut där!

5832b1ad-a0a0-4805-8168-04c3a2e99e35.png

 

Fredrik filmade medan Noel kröp mellan mina ben, hade jag kunnat hade jag lagt upp filmklippet här.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.