icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

20327
Med ett förflutet av ätstörningar är jag ständigt rädd för att det ska gå för långt när jag satsar på viktminskning. Därför räknar jag inte kalorier utan försöker snarare göra smarta val. Tanken är att viktminskningen ska få ta tid, lång tid och därefter precis som alla andras viktminskningar, hålla för livet (nåja till nästa graviditet).

Har en son också som livet kretsar kring. Han gör sin mamma galen jämt och ständigt men är också det bästa som någonstin hänt mig!
2 december 2018 13:50

v 48 1 advent

Idag är det första advent och 4 veckor kvar till vi åker till Norge för att fira jul hos min syster.
Inför advent har jag gjort pepparkaksdeg från Arlas recept på pepparkaksdeg (dock har jag dubbla mängden kryddor). Idag var det dags att baka ut pepparkakorna. Noel fick en bit deg att stansa ut hjärtan, stjärnor och andra former ur. Jag kan säga att det gick sådär. Han petade på degen, tryckte dit hjärtan och plockade upp deg. Han hann dessutom få i sig en hel del deg trots att han fick ha nappen medan vi bakade. Jag får hoppas att hans lilla mage slipper magknipet som pepparkaksdeg kan orsaka om man äter för mycket.

Pepparkaksbaket fick ske på förmiddagen följt av lunch på pasta och svamp. Noels mormor och morfar kom också på besök. De har varit i Kap Verde i 2 veckor så det var mycket trevligt att få bekanta sig med dom igen. Nu har de åkt hem med lite pepparkakor och Noel ligger och sover.

a2a41050-19db-410c-9873-59f2facc0fbf.jpg
Degen gjordes på lördagen

d91262bd-8f97-429a-b2a1-01791ed2a4f8.jpg
1c20970a-0e89-4bd2-b489-0cf1ffb1ba2f.jpg
Vi julpyntade på morgonen. Vi återanvänder ljusen från förra året i adventsljusstaken.

 

Tidigare i veckan passade jag och Noel på att ta en cykeltur till Sjölunda. För en vecka sedan fick jag syn på en lekplats jag ville spana in och nu var det dags. Noel gungade nästan hela lekturen men hann åka rutschkana och spana in en (i brist på bättre ord) konstig gunga. När vi fick besök av fler barn som då precis slutat förskolan ville Noel åka vidare. Då passade vi på att spana in café kvarnen som endast har öppet i 2 veckor nu i juletider.

ecc166f6-16be-4e3b-8f73-640be9fc270e.jpg
9bcb8864-dcf1-4995-a869-104e57bb9f69.JPG
Lidköping är en stad fylld av caféer, men där jag bor ekar det tomt större delen av året. På sommarmånaderna kan man fika på ett ställe som heter skogshyddan, men 1 oktober - 29 april är det stängt. mellan 24 november och 9 december kan man fika på Kvarnen, annars finns här inga fik (eller affärer). Men det gör ingenting. När man måste cykla i 20 minuter eller gå i 40 minuter för att ta sig till närmsta affär/fik blir det lättare att hålla sig undan synderna.

Trots att det är en liten bit till närmsta affär/fik har jag syndat en hel del den här veckan och det syns på vågen. Jag har inte tränat en enda gång (men fortsatt med mina dagliga promenader). Jag har fått mens vilket gör att jag har känt mig oerhört grinig och fått ta alvedon för att ta bort den värsta smärtan. Hade det inte varit för den förkylning som hittat till näsan hade jag smitit iväg till gymmet eftersom träning är det bästa smärtstillande jag vet mot mensvärk!

Sammanfattningsvis är det inte konstigt att vågen visar + och när förkylningen äntligen försvunnit (den är nästan borta nu) blir det träning igen. Dock kommer jag nog inte synas på gymmet så värst mycket under december månad på grund av allt julbak jag brukar ha för mig denna månad.

Jag älskar att baka!

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.