icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

Kalorisnål 98653
En tvåbarnsmamma som jobbar på att finna balans i livet. Här skriver jag om föräldralivet blandat med träning och lite kost.
Min viktminskning är ingen hastig viktminskning då jag inte räknar/skriver upp. En balansgång helt enkelt!

Jag föredrar vegetarisk mat och är mycket bekymrad över klimatkrisen, så jag spanar även in på vegansk kost.
24 juni 2018 14:11
2

Midsommarveckan med systra mi

Midsommarhelgen lider mot sitt slut och om två veckor börjar min semester. Kan jag säga att jag längtar?
Men denna vecka tog jag spontan semester på två dagar när min syster Becky kom på besök. Hon bor i Bergen så jag vill passa på att umgås när hon väl kommer. Becky är den smala i familjen och har alltid varit det, men hon är en riktig godisråtta så den här veckan har jag slarvat ordentligt. Imorgon får vi se vad vågen tycker om detta. Men jag har även klämt in lite extra träningspass tack vare den extra ledigheten jag fått. Systern sover länge så jag kunde träna medan hon sov.

Becky kom i söndags. Då var matfestivalen fortfarande igång och jag tog en Gyråstallrik medan hon åt något mexikanskt. Vi köpte lite proteinglass (LCHQ tror jag den heter) och åkte hem. På måndagen meddelade jag jobbet att jag ville ta ut lite extra semester om jag kunde, vilket gick bra så därför har jag varit ledig sedan i onsdags.

På onsdagen for vi till mor och far (Noels mormor och morfar) och städade lite, det blir vår överraskning till dom när de åker hem nästa vecka, och på torsdagen åkte vi till ett jordgubbsland i trakten och plockade jordgubbar.

b4853eff-88bf-4991-affc-dddc8f9c7c2f.JPG

Noel älskar jordgubbar så medan jag plockade och la i skålen, plockade han ut ur skålen och stoppade i munnen. Jag fick hejda honom så att han inte åt det gröna. Efter ett tag insåg Noel att han kunde plocka direkt från jordgubbsplantorna. Mycket gott tyckte Noel. Och vi fick med oss nästan 3 kg jordgubbar hem!

Senare vräkte regnet ner. Noel behövde komma ut så det var bara att klä på sig och bege sig ut. Noel brydde sig inte utan plaskade i pölarna och grävde i sandlådan medan mamma blev kall. Efter 45 minuter fick jag nog och tog in Noel. Noel var inte glad över detta beslut.

9c9b498c-60c5-438a-9596-32c61844f7dd.JPG

Midsommarafton var fin. Vi tog en promenad och plockade blommor i närheten, sedan fick vi gäster efter 12. Noel somnade på förmiddagen till min förvåning och sov sedan endast en timme. (Han brukar sova 3 timmar), så han var ordentligt trött på eftermiddagen. Inte lätt att vara så liten och gästerna gjorde det inte direkt lättare för honom. Bland gästerna fanns en 8-månaders och en tvååring och några vuxna som han tyckte var läskiga. Noel klamrade sig fast i mamma för glatta livet innan jag sa till gästerna att han behövde komma ut. Vi tog då en promenad med vagnen och Noel slappnade av direkt och bara njöt av turen innan han somnade 17.03.

34e9db55-a158-42c2-9d15-cb4d6bc095d8.JPG

Nu brukar inte Noel få sova efter 15.00, han är ändå snart 16 månader, men han behövde verkligen sova och jag har hellre en glad och pigg unge som somnar sent på kvällen än en grinig och trött unge som somnar tidigt. Men vi väckte honom när gästerna hade åkt och han somnade hyfsat tidigt i alla fall (efter 21), så det var lugnt.

Appråpå Noel och sömn. Den här veckan har han sovit helt fantastiskt bra! (Peppar peppar ta i trä!). Han har vaknat efter 7 flera gånger den här veckan och därmed låtit sina föräldrar få sova ut. Mycket skönt. Men imorgon är det tillbaka till verkligheten och då får jag stiga upp tidigt även om Noel sover.

9be1c0ee-4960-41b9-b3fd-13cbd227a845.JPG

Jag tar och avslutar med dessa bullar som jag gjorde iordning imorse. Receptet hittade jag på AllersDe innehåller endast Keso, ägg, havregryn, Salt och bakpulver. Jag tycker de blev jättegoda, men det är lite grötkänsla över dom också, så det gäller att du gillar gröt.

Glad midsommar (i effterskott).

Gillar

Kommentarer

 • 24 juni 2018 19:14
  gasten

  Låter som ni haft en fin midsommar!

  Det brukar vara trögt att jobba de sista veckorna innan semestern, förstår att du längtar!

  Ha en fin kväll!

 • 29 juni 2018 08:07

  Vad mysigt med din syster på besök!

Logga in för att skriva en kommentar.