icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

Kalorisnål 89022
En tvåbarnsmamma som jobbar på att finna balans i livet. Här skriver jag om föräldralivet blandat med träning och lite kost.
Min viktminskning är ingen hastig viktminskning då jag inte räknar/skriver upp. En balansgång helt enkelt!

Jag föredrar vegetarisk mat och är mycket bekymrad över klimatkrisen, så jag spanar även in på vegansk kost.
4 juni 2020 21:03

Blomsterbröllop/fruktbröllop

Idag firar jag och min man 4-årig bröllopsdag. Idag är det dessutom exakt ett år sedan jag fick plus på stickan med Mio. På onsdag nästa vecka fyller han hela 4 månader! Tiden går fort när man har roligt, och med Fredrik är livet en fest (ja nästan)...

8b11128b-5e6d-40ff-a06b-87e12a1bf61c.jpg

Dagen till ära försökte jag mig på att göra någon form av chokladmousse i hjärtan, serverat med en klick creme fraiche och lite persika med smält choklad på. Helt okej efterätt. Jag bakar numera minst en gång i veckan så att jag och Noel kan ha fredagsfika. Fredagar är den dag jag bestämt att vi ska baka på, och då planerar jag ett bak som Noel ska få hjälpa mig med. Han tycker det är roligt och vill slicka smet när kakan är i ugnen. Vissa gånger tröttnar han dock och jag får avsluta och andra gånger är han mitt inne i en lek när jag sätter igång veckans bak. Det gör inget vad han än bestämmer sig för, kul har jag ändå. Jag älskar att baka! 

Denna vecka har jag äntligen hunnit med en liten sats rabarbersaft. Det blev inte med det vanliga receptet, det får bli en annan dag. Noel var (tyvärr) inte förtjust i denna saft. Den rabarbetsaft jag brukar göra gillar han däremot (eller gillade), så den får jag koka nästa gång.

Min mjölkstockning jag drog på mig för en vecka sedan är helt förbi, huvudvärken och krånglandet i magen likaså. Jag har hunnit med en tripp till banken och veterinären denna vecka. I samma veva som jag rör mig på stan hör jag att fallen av corona rasslar till här i stan så nu hoppas jag att jag klarar mig. Jag håller mig hemma så mycket jag bara kan och drar iväg endast när jag måste. Banken behövde jag till för att ens kunna betala räkningar och veterinären hade mannen bokat för att katten var så himla dyr förra året (och då tänkte vi vara lite smarta och göra en hälsoundersökning innan hon blir lika dyr igen)... Nu kan jag lugnt vänta till BVC på onsdag, sedan kan jag fortsätta isolera mig från allt vad affärer, BVC etc. heter....

Jag är inte helt isolerad, jag är mindre isolerad än jag önskar. Mannen har ett socialt jobb och Noel får träffa både farmor och farfar som båda gör besök i olika butiker. Farmor har nu bokat tid hos frisör nästa vecka för Noel börjar få långt hår. Det gör lite ont i mig att han ska iväg och klippa sig, tänk om frisören bär på viruset? Sedan har Noel ett behov som behöver tillfredställas, behovet av kompisar, därför träffar vi grannbarnen och deras föräldrar utomhus. Noel går också i förskolan, men om en vecka har han semester i hela 10 veckor.

Jag vet att jag som föräldraledig kan hålla Noel ledig från förskolan. Men jag låter han gå för att jag ser ett behov hos honom som de kan uppfylla, behovet av socialt samspel med andra barn. Skulle jag hålla han hemma och gå till lekplatsen och stöta på ett barn där han kan leka med så är det i princip 90% av tillfällerna ett barn med symptom, och det är det vi vill undvika. Just nu är det förskolan som de symptomfria barnen finns, därför är förskolan den tryggaste platsen just nu för Noel om han ska träffa andra barn under arbetsdagen.

Imorgon är Noel ledig, han går på förskolan tisdag - torsdag och är alltså ledig på måndagar och fredagar. Vi får se vad vi ska hitta på. Jag har evntuellt tänkt klämma in ett träningspass någon gång under dagen. har börjat lite smått, men gör väldigt lätt just nu. Har hittat kontakt med bäckenbotten så jag vågar lyfta lite mer, men det är viktigt att lyssna på kroppen. Jag var trots allt höggravid för 4 månader sedan.

Ni får ha det så bra därute.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.