icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

Kalorisnål 73374
En nybliven tvåbarnsmamma som jobbar på att finna balans i livet. Här skriver jag om föräldralivet blandat med träning och lite kost.
Min viktminskning är ingen hastig viktminskning då jag inte räknar/skriver upp. En balansgång helt enkelt!

Jag föredrar vegetarisk mat och är mycket bekymrad över klimatkrisen, så jag spanar även in på vegansk kost.
1 augusti 2018 22:21
5

26/37 (30-årsdagen är kommen)

Den 1 augusti 1988 runt 22.00 föddes jag på Ljungby lassarett, detta var för 30 år sedan. Mamma och pappa har berättat att jag tog god tid på mig att komma då mamma fick värkar den 31 juli, för att värkarna sedan skulle stanna av den 1 augusti. Vid den här tiden hade vi en sommarstuga i småland ute på landet, mamma fick då tipset av personalen på sjukhuset att helt enkelt röra på sig för att få fart på värkarna igen. Därför gick hon upp och nerför trapporna på sjukhuset, hoppade in i en bil utan fjädring och körde över alla backar som fanns tills jag slutligen kände att nu ville jag ut.

Så idag skulle vi fira denna dag. Fredrik överraskade mig med frukost på sängen, så på frukostbrickan fick jag 1 glas mousserande vin (jag dricker inte, jag smuttar en minisipp och ger bort resten), en skål med lättyoghurt och frukt och bär, en sandwich av något slag och så hade Fredrik köpt tårta på ICA igår kväll. Jag kan säga att jag inte orkade äta allt och fick be både mannen och sonen hjälpa mig förtära denna frukost. Trots detta fick vi spara tårtbiten till efter lunch. (Sonen var dock väldigt trött när pappa kom sjungandes uppför trappan och hann sova igenom större delen av frukostätandet.)

Någon gång efter lunch hoppade jag på cykeln (jag avskyr köra bil), och cyklade till Lidköpings sjukhus. Idag skulle jag ge blod och ge blod gjorde jag. Jag fyllde på med en vattenflaska så jag skulle kunna dricka ordentligt på cykelfärden dit och hem och stannade kvar lite extra så jag skulle ha energi nog att orka cykla hem. Det är trots allt varmt!

På vägen hem hämtade jag ut ett paket innan en lastbil från postnord var nära att köra på mig där på cykeln. Denna lastbilschaufför kom med den ljusa iden att köra om mig med endast ett par meters marginal till korsningen (= inget smart drag). När jag märkte hur nära lastbilen kom mig och cykeln bromsade jag in och körde in på parkeringen som lyckligtvis fanns bredvid mig, annars hade jag blivit avkastad kan jag säga.
Lastbilen var endast några centimeter ifrån mig när jag stannade cykeln i hopp om att slippa bli påkörd.

Därefter blev det lunch som följdes av en lång vila för Noel som idag ville sova över 3 timmar och därför fick väckas vid 16.00. Medan Noel sov passade jag på att göra en skaldjurstårta (från denna sida:). Skaldjurstårtan ska serveras på lördag när vi har 30-årskalas hemma.

På kvällen hade vi bokat bord på Pinchos. Mina föräldrar och moster kom och så hade vi en mysig stund tillsammans. Noel var dock inte jättesugen på detta ställe och vägrade sitta i barnstolen som vi ordnat åt honom så han fick äta kvällsmat från mammas knä. Det gick bra detta med och efter maten fick han leka på den minilekplats som fanns utanför. Med mini menar jag att det endast finns en kompisgunga, men Noel hittade en jättestor grushög som var rolig att springa i.

Jag känner mig ordentligt bortskämd nu med all den uppvaktning jag har fått, så en bra dag har nu kommit till ända och imorgon ska jag iväg och styrketräna på gymmet efter tårtbaket på förmiddagen. Det blir nog en bra dag det med!

6ac50a42-65f1-4f75-ae1b-e69d33eff1b6.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 1 aug 2018 22:46

  Grattis på DIN dag !

 • 2 aug 2018 04:32
  klaraelv

  Grattis på födelsedagen skriver jag även på detta inlägget. Det låter som du hade en fin dag igår.

 • 2 aug 2018 06:29

  Grattis i efterskott 🎉💐

 • 2 aug 2018 10:05

  Härliga bilder, grattis i efterskott!! smiley

 • 2 aug 2018 12:16
  gasten

  Grattis i efterskott!

  Samma dag fyllde äldsta barnbarnet 12 år!

Logga in för att skriva en kommentar.