icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 322847
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.

Visar poster taggade med "livet"

15 september 2022 07:08
2

På väg

Vi är på väg norrut i Sverige och har sovit i Sundsvall inatt. Vi är på väg till Umeå där Sy- och Hantverksfestivalen pågår fredag - söndag. Jag är där som utställare med tyger och lite mönster. 

Lindbo Textil hittar du i monter A:07 om du kommer dit. S...

Läs mer Kommentera
28 augusti 2022 17:10
4

Ännu en vecka är slut

Tiden flyger verkligen iväg. När vi kommit hem från Syfestivalen förra helgen var det mycket efterarbete och veckan har verkligen flugit iväg. Lägger vi till lite strömavbrott i olika omgångar då viktiga saker skulle fixats så la det till lite st...

Läs mer Kommentera
27 september 2020 17:53
1

Balans

Just nu är min vikt i balans. Visst går det lite upp och ner men inte mer än något halvkilo upp eller ner. Den senaste tiden har jag haft väldigt mycket omkring mig. Med flera delar i företaget som ska växa och utvecklas och som tar upp stor del av...

Läs mer Kommentera
25 mars 2020 20:00

I dessa tider...

Det känns fjuttigt att fundera på vikt i dessa tider. Men likväl är ju livet i det lilla precis som vanligt. 

Jag är just nu tacksam att vi bor på landet. Mannen som är i riskgrupp kan vara ute och greja i trädgården utan att träffa på någon och...

Läs mer Kommentera
27 januari 2019 13:45
4

Enerigåtgång

I närmare ett dygn har jag haft mitt två-åriga barnbarn här hos mig. Så mysigt att få vara tillsammans, läsa böcker, åka pulka och leka i snön tillsammans. 

Och även sömnen gick bra, han somnade gott och vaknade bara till några gånger på natten...

Läs mer Kommentera
22 oktober 2018 10:16

Solsken

Vilken tur att solen skiner även när det går mot höst. Jag är verkligen beroende av ljuset och funderar på om jag ska skaffa mig några dagsljuslampor att ha vid arbetsplatsen och kanske även vid köksbordet där vi sitter rätt ofta. 

Jag är nyfiken på o...

Läs mer Kommentera
29 september 2018 10:07
2

Återhämtning

Jag är tillbaka i Provence och försöker återhämta mig så gott det går. Jag har kört på för hårt hela september och det plus att min mamma är dålig tar på krafterna. Jag försöker andas djupt och sova mycket och det går åt rätt håll. 

Igår var vi på...

Läs mer Kommentera
2 augusti 2018 21:25
1

Trots att vi bor utomlands...

...får vi rösta i riksdagsvalet. På ett sätt är det lite konstigt att vi faktiskt får rösta men samtidigt tycker jag att det är viktigt att vi gör det när vi får. 

Idag träffade vi en annan svenska som bor i samma stad som oss och utbytte namnteckni...

Läs mer Kommentera
2 juli 2018 10:07
1

Rutiner

Inser hur otroligt viktig styrketräningen är för mig. Även om jag håller min vikt där jag vill vara märker jag att midjemåttet ökar när jag både ätit annorlunda och framförallt pga av bristen av styrketräning. Tyvärr bryts mina rutiner nä...

Läs mer Kommentera
15 april 2018 17:19
1

Nu har vi sommarvärme!

Enligt svenska mått mätt har vi sommarvärme nu. Vi har dörren öppen ut och i skuggan har det varit 25 grader idag. Det är grönt överallt och kastanj, fläder, schersmin m.m. blommar för fullt och dofterna sprider sig. 

Jag har fått ordning på allerg...

Läs mer Kommentera
9 februari 2018 17:15
3

För lite rörelse

I morse körde jag lite styrketräning, med betoning på lite. Men det känns ändå bra att jag faktiskt tränade lite. Trots att jag väger lite märker jag på kroppen att träningen faktiskt gör att en blir lite mer slimmad. Det är egentligen konstig...

Läs mer Kommentera